Latest News

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Eγκλωβισμένοι Έλληνες πολίτες στην Κίνα -170 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Νέα συνεδρίαση του ΠΟΥ


Στους 170 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό, ενώ τα κρούσματα είναι περίπου 8 χιλιάδες ...
παγκόσμια. 

Στην Ευρώπη από τέσσερα κρούσματα υπάρχουν σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ ένα κρούσμα σημειώθηκε στη Φινλανδία 
Σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα συνεδριάσει ξανά για να αξιολογήσει εάν η επιδημία συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς εμβέλειας.
Δύο Έλληνες πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Βουχάν της Κίνας, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στις Βρυξέλλες.
Οι δύο Έλληνες είναι σε επαφή με τις προξενικές αρχές αλλά είναι απίθανο να μπορέσουν να απομακρυνθούν καθώς στην περιοχή έχουν νεκρώσει τα πάντα, ειδικά οι συγκοινωνίες.
Μια ακόμη Ελληνίδα βρίσκεται στη Σαγκάη, όπου ο κορονοϊός δεν έχει ακόμη «χτυπήσει» με την ένταση που έχει χτυπήσει τη Βουχάν, αλλά και εκεί τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά. Περίπου 600 Ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν να επαναπατριστούν από την Κίνα.
Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κίνα
Την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας, από  τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (29/1) η Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Athletics), λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιο 2021), ενώ η Ομοσπονδία επισημαίνει στην επίσημη ανακοίνωσή της πως: «Με λύπη μας, ανακοινώνουμε ότι συμφωνήσαμε με τους διοργανωτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Νανζίνγκ (13-15 Μαρτίου 2020), να αναβάλουμε τη διοργάνωση μέχρι τον Μάρτιο του 2021».
Το ίδιο και οι αγώνες ποδοσφαίρου 
Επίσης, όλοι οι αγώνες των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε, στο μεταξύ, η κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Η έναρξη της σεζόν 2020 αναβάλλεται «για όλους τους τύπους» διοργανώσεων, σε «όλα τα επίπεδα», προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες και το φίλαθλο κοινό, εξήγησε η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Η κινεζική Σούπερ Λίγκα (CSL, πρώτη κατηγορία) θα ξεκινούσε την 22η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.
Κλείνει τα καταστήματά της ΙΚΕΑ
Ο κοροναϊός έχει βάλει σε καραντίνα, ουσιαστικά, όλη την Κίνα. Η μια μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν τα καταστήματά τους και στη λίστα προστέθηκε η ΙΚΕΑ. Αν και χθες η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως θα κλείσει κάποια καταστήματά της, με νεότερη ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των υποκαταστημάτων της στην Κίνα.