Latest News

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ποιοι φοβούνται τους Ενεργούς Πολίτες της Πειραϊκής - Γιατί τους απαγόρευσαν να μιλήσουν στο Δ.Σ. Πειραιά



Με δημοκρατικές διαδικασίες τύπου "αποφασίζουμε και διατάσουμε" το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά απαγόρευσε να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των Ενεργών Πολιτών  οι οποίοι ...
συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τις απόψεις τους μάλλον γνωρίζουν καλύτερα από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους το θέμα της μελέτης Περιβαλοντικών Επιπτώσεων της  ΟΛΠ ΑΕ (Cosco).

Οι "κομμένοι" Ενεργοί Πολίτες της Πειραικής  σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

Ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική παράταξη Πειραιά

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
Στις 29/1/20 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά με θέμα τις επιπτώσεις στην πόλη από τη Νότια Επέκταση του λιμανιού κρουαζιέρας και τα άλλα έργα που σχεδιάζονται από την ΟΛΠ ΑΕ-COSCO.
Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΉ» πετύχαμε να θέσουμε το ζήτημα της Νότιας Επέκτασης  κεντρικά και θεσμικά, ενώ μέχρι πρότινος όλοι υποκριτικά το αγνοούσαν.

Ιδιαίτερο πρόβλημα φάνηκε να έχει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί αρνήθηκε στους Κοινοτικούς μας Συμβούλους, που ψηφίστηκαν από 3250 δημότες, να τοποθετηθούν στο θέμα της επέκτασης του λιμανιού, παρότι τελικά οι απόψεις τους επιβεβαιώθηκαν.

Το πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο της  πόλης αποδέχτηκε εξ ολοκλήρου,  αναγνώρισε ουσιαστικά αυτό που αποκαλύψαμε εδώ και δύο χρόνια και ενσωμάτωσε τα περισσότερα από τα 7 σημεία των  προτάσεών  μας  για:  
- Την ήδη επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία αέρια ρύπανση και την άμεση ανάγκη δημιουργίας δικτύου σταθμών μετρήσεων με δημοσιοποίηση των  περιβαλλοντικών πληροφοριών 
- Την ήδη ασφυκτική οδική κυκλοφορία στην πόλη μας,  που καθιστά απαγορευτική την επιπλέον κυκλοφορία εκατοντάδων πούλμαν από πρόσθετα κρουαζιερόπλοια 
- Τον τεράστιο οικολογικό κίνδυνο από την επεξεργασία και διάθεση των τοξικών βυθοκορημάτων του λιμανιού και
- Την απουσία συνολικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ολόκληρο τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή
Μετά από όλες αυτές τις παραδοχές του Δήμου Πειραιά αναρωτιόμαστε: 
Είναι δυνατόν ο  Δήμος Πειραιά να αποδέχεται τη νότια επέκταση του λιμανιού; 

Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν μέχρι να αναγνωριστεί πλήρως το δίκαιο αίτημα μας και να αποσυρθεί το έργο της Νότιας Επέκτασης  του λιμένα κρουαζιέρας.
Για την Ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική παράταξη Πειραιά
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
ΟΙ Κοινοτικοί Σύμβουλοι
Δήμητρα Βήνη 
Σωτήρης Αλεξόπουλος