Latest News

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αυτά είναι τα όπλα που είχαν μαζί τους ο «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες (ΦΩΤΟ)


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα ευρήματα που βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης μαζί με την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως συνεργός της Πόλας Ρούπα...
και μια 26χρονη γυναίκα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή.

Στο αυτοκίνητο, που ήταν κλεμμένο, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ένα καλάσνικοφ, ένα ούζι και τρία πιστόλια, τα οποία έχουν ήδη σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο πιστόλια τα είχαν πάνω τους ο «τοξοβόλος» και η συνεργάτιδα της Ρούπα, με σφαίρα στις θαλάμες. Να σημειώσουμε ότι όλα τα 4 όπλα ήταν «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
     
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».
Ποιος είναι ο «τοξοβόλος»
Ο συλληφθείς Γιάννης Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.
Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.
Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011. Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.
Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.
Ποια είναι η συνεργός της Πόλας Ρούπα
Μια εκ των δύο γυναικών είναι η συνεργός της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, όταν είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο και είχε κατηγορηθεί πως είχε βοηθήσει την Πόλα Ρούπα.