Latest News

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Άγριο «κράξιμο» στον Βαρουφάκη που πρότεινε Μαγδα Φύσσα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο στόχαστρο πολλών χρηστών του Twitter βρέθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, για το γεγονός ότι πρότεινε για πρόεδρο της Δημορκατίας την μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, χωρίς πρώτα να ...
την ενημερώσει.
Η ίδια ευχαρίστησε το κόμμα για την πρόταση, ωστόσο αρνήθηκε ευγενικά και πρόσθεσε ότι δεν είχε ενημερωθεί.
Η δήλωση της Μάγδας Φύσσα:
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική», ανέφερε.
Τι απάντησε το ΜέΡΑ25
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, το κόμμα αναγκάστηκε να δώσει απάντηση για την επιλογή του, όσο και για τον τρόπο που τη διαχειριστηκε.
«Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25, «όπως είπε ο γραμματέας μας, κρίνει ότι δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα». Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» και γι' αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».
Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση».
Πώς αντέδρασε το twitter
Οι χρήστες του γνωστού μέσου δεν μάσησαν τα λόγια τους και αντιδράσεις για το κόμμα Βαρουφάκη ήταν σφοδρές.
Πρέπει να είσαι μεγάλος καραγκιόζης για να τολμάς να εκμεταλλεύεσαι το όνομα της Μάγδας Φύσσα για την μικροπολιτική ματαιοδοξία σου.

128 people are talking about this

Εγώ στην θέση της Φύσσα θα τους έκανα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή νεκρού

Έχουν περάσει σούργελα και σούργελα από την Βουλή, αυτοί όμως του Βαρουφάκη το έχουν αναγάγει σε επιστήμη
.
Ντροπή σας γυμνοσάλιαγκες https://twitter.com/karsenis/status/1217837318675058688 

26 people are talking about this
Η Κυρία Μάγδα Φύσσα Ρίχνει Μεγαλοπρεπή Χαστούκια Αξιοπρέπειας σε Βερμπαλιστες Αμετροεπεις Νάρκισσους!!!!!! Σεβασμός Στην Κυρία !!!

15 people are talking about this