Latest News

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Γηροκομείο Πειραιώς: Οικογενειακό κλίμα στην κοπή της Βασιλόπιτας

Σε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Γηροκομείου Πειραιώς που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος...
είναι Πρόεδρος της εφορίας του Ιδρύματος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία όλων «σε αυτό το μεγάλο σπίτι, σε αυτή την μεγάλη οικογένεια του Γηροκομείου Πειραιώς» επισημαίνοντας πως το ίδρυμα αυτό «είναι μια ανοιχτή αγκαλιά η οποία προσφέρει θαλπωρή, στοργή, αγάπη, ευγνωμοσύνη στα πιο πολύτιμα πρόσωπα που μας χάρισε ο Θεός, στους γονείς και στους αγαπημένους μας προκατόχους στο έργο της δημιουργίας».
Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε την Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς Ευαγγελία Κονταξή να συνεχίσει μαζί με τους συνεργάτες της να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε να παραμείνει «ένας χώρος βαθιάς και ουσιώδους πνευματικής και μεταφυσικής και οντολογικής αξίας, γιατί μέσα εδώ οι πράξεις της καθημερινότητος παίρνουν μία άλλη μορφή, μία άλλη ποιότητα, μία άλλη Ευλογία», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας με έμφαση πως «γίνονται πράξεις που εγγράφονται εν βίβλω ζωής».
Αναφερόμενος στους εργαζομένους του ιδρύματος σημείωσε πως «όλοι όσοι εργάζονται εδώ γνωρίζουν ότι κάνουν μία διακονία και όχι ένα επάγγελμα». «Εδώ θριαμβεύει ο εθελοντισμός και η προσφορά» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος εξαίροντας την πολύτιμη προσφορά και συνεισφορά της κας Ελισάβετ Φωτεινέλη – Κρητικού και του Μεγάλο Δωρητή κ.Αντώνη Κομνηνού χάρη στις πολύτιμες προσφορές των οποίων οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος έχουν κατά πολύ βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.
Επίσης o Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συμβουλίου για την αφιλοκερδή και άριστη συνεργασία τους, που σκοπό έχει την παροχή φροντίδας, αγάπης και στοργής προς τους γέροντες και τις γερόντισσες.
Στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης και Ιωάννης Τραγάκης, οι πρώην Βουλευτές Πέτρος Μαντούβαλος και Αναστάσιος Νεράντζης κ.α.
Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλφιέρης.
Για την ιστορία, το φλουρί κέρδισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος...