Latest News

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μακελειό στη Γιούτα: 16χρονος σκότωσε την μητέρα και τα τρία αδέρφια του - Πυροβολούσε τον καθέναν ξεχωριστά

Οι αρχές στη Γιούτα ταυτοποίησαν τον 16χρονο που κατηγορείται πως σκότωσε τέσσερις συγγενείς του και αποπειράθηκε να σκοτώσει έναν πέμπτο την...
περασμένη Παρασκυή.   

Ο Colin Jeff «C.J.» Haynie κατηγορείται πως άνοιγε πυρ εναντίον των μελών της οικογένειάς του σε διάστημα πολλών ωρών, ενώ επέστρεφε ο καθένας τους στο σπίτι.   

Νεκροί είναι η μητέρα του, Consuelo Haynie, η 15χρονη αδερφή του Alexis, ο 14χρονος αδερφός του Matthew και η 12χρονη αδερφή του Maylan. 

Ο μοναδικός επιζήσας είναι ο πατέρας του, Colin Haynie.           Αφού μίλησαν με μάρτυρες και τον πατέρα του 16χρονου, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να πάρουν μια εικόνα από όσα συνέβησαν το μοιραίο απόγευμα, ανακοινώνοντας λεπτομέρειες του εγκλήματος σε επίσημη συνέντευξη τύπου.   

Τα πρώτα θύματα ήταν η μητέρα του και η 12χρονη αδερφή του. Η Consuelo είχε πάρει την Maylan από το σχολείο περίπου στη 1 το μεσημέρι και αμφότερες δέχθηκαν τα πυρά του 16χρονου μόλις πέρασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι.  

 Επόμενη ήταν η αδερφή του, Alexis, την οποία πυροβόλησε μεταξύ 2 και 5 το μεσημέρι όταν επίσης η ίδια επέστρεψε από το σχολείο.   Όταν ο αδερφός του, Matthew, έφτασε σπίτι στις 5:17 το απόγευμα, φέρεται επίσης να δέχθηκε πυροβολισμό από τον 16χρονο.           

Μια ώρα αργότερα επέστρεψε σπίτι ο πατέρας, τον οποίο ο 16χρονος πυροβόλησε στο πόδι αλλά κατάφερε να του πάρει το όπλο, γλιτώνοντας έτσι την ζωή του, αλλά όχι εγκαίρως πριν βρουν τραγικό θάνατο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.     

  Στο νοσοκομείο, ο πατέρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο γιος του τού είχε πει «πως η μητέρα και τα άλλα αδέρφια του είναι νεκροί και πως είχε σκοπό να τους σκοτώσει όλους μες στο σπίτι εκτός από τον ίδιο».     

«Λυπάμαι αυτόν τον νεαρό άνθρωπο που ήταν σε τόσο σκοτεινό σημείο στη ζωή του. Κάποιοι είπαν πως ήταν μοναχικός και χρειαζόταν έναν φίλο και να αγαπηθεί. Αυτό ας γίνει μάθημα για όλους μας να είμαστε λίγο πιο ευγενικοί», σχολίασε μια φίλη της οικογένειας.   

Η τετραπλή ανθρωποκτονία είναι η πρώτη δολοφονία στο Γκράντβιλ εδώ και 20 χρόνια. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο 16χρονος αντιμετωπίζει ισόβια χωρίς αναστολή.