Latest News

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο – Υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές, απόντες Σαμαράς και Βαγιωνάς


Πέρασε η κυβερνητική τροπολογία για το ποδόσφαιρο αφού υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές. 90 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ κανένας δεν...
ψήφισε παρών.


H συγκεκριμένη τροπολογία γλιτώνει από τον υποβιβασμό τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, αλλά προβλέπει αυστηρή τιμωρία 5-10 βαθμών για την πολυϊδιοκτησία. Αν οι ποινές εφαρμοστούν από φέτος, τότε ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα.
Η ΝΔ είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων». Άλλωστε, χθες είχε διαγράψει τον Θοδωρή Ζαγοράκη για τις δηλώσεις του υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά της απόφασης της ΕΕΑ.
Σημειώνεται πως από τη ΝΔ έλειπαν σε επίσημη αποστολή της Βουλής- και έστειλαν επιστολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Νότης Μηταράκης, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Κώστας Βλάσσης, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Χαράλαμπος Αθανασίου και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από τη ΝΔ έλειπαν -όχι σε επίσημη αποστολή- δύο βουλευτές: ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος, ήταν άρρωστος και έστειλε επιστολή – που δεν προσμετράται – με την οποία δήλωνε ότι θα υπερψήφιζε αν ήταν στην Βουλή και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν και έστειλαν επιστολή ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.