Latest News

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Στους 132 οι νεκροί από τον κοροναϊό – Νέα κρούσματα σε Γαλλία, Γερμανία, πότε βγαίνει το πρώτο εμβόλιο

Ελπίδα δίνει η είδηση ότι επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ, ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού...

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί εξαιτίας του κοροναϊού αυξήθηκαν σε 132, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η κινέζικη Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).
Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κορωνοϊό στη Γερμανία, ενώ και στη Γαλλία επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα.
Επίσης, το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα του νέου κορονοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολό τους στην ασιατική χώρα αυτή σε 7.
Πρώτο κρούσμα στα ΗΑΕ
Κρούσμα του κορoνοϊού επιβεβαιώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για μέλος οικογένειας που έφτασε στη χώρα από την πόλη Βουχάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.
Πότε θα κορυφωθεί ο ιός 
Γνωστός Κινέζος επιστήμονας εκτίμησε πως η επιδημία του κορονοϊού θα κορυφωθεί «σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες» προτού αρχίσει να υποχωρεί.
Ο Ζονγκ Νανσάν, ένας από τους καλύτερους Κινέζους ειδικούς στις αναπνευστικές ασθένειες, εκτίμησε σήμερα πως η επιδημία δεν θα έχει «ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας».
«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια πότε θα κορυφωθεί. Όμως αυτό αναμένεται να συμβεί περίπου σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες», είπε ο Κινέζος ειδικός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Πότε θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο
Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ερευνητές που ανέπτυξαν το εμβόλιο στο Χονγκ Κονγκ, χρειάζονται χρόνο για να το δοκιμάσουν, όπως ανέφερε και Κινέζος λοιμωξιολόγος που ηγείται των προσπαθειών. «Ήδη έχουμε παράξει το εμβόλιο αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να δοκιμαστεί σε ζώα», είπε ο καθηγητής, χωρίς να υπεισέλθει σε χρονοδιαγράμματα. Πάντως, εκτίμησε πως θα χρειαστούν ορισμένοι μήνες για να ολοκληρωθούν οι δοκιμές στα ζώα και ακόμη ένας χρόνος για να πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους πριν το εμβόλιο εισέλθει σε διαδικασία παραγωγής.