Latest News

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Απίστευτο σχόλιο Γεωργιάδη ενώ πνίγονταν άνθρωποι: «Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι, γνώριζαν και το 112»: (BINTEO))

Μποφόρ από αντιδράσεις προκαλεί ειρωνικό σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες ...
στο Ιόνιο.
Προσκεκλημένος στο πάνελ του ΑΝΤ1 όταν ο σταθμός μετέδωσε ως έκτακτη την είδηση για τη βύθιση του σκάφους και τους φόβους για νεκρούς ανοιχτά των Παξών, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ειρωνικά «σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που κινδυνεύουν) που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο». «Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Το σχόλιο του υπ. Ανάπτυξης προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, που επίσης βρισκόταν στο πάνελ, η οποία ανέφερε: «Κύριε Γεωργιάδη μην ανοίγετε τέτοιο θέμα για την αλλοίωση της χώρας. Έλεος! Κινδυνεύουν και πνίγονται άνθρωποι. Η μεσόγειος γίνεται τάφος. Από τι αλλοιώνεται ή χώρα από ανθρώπους;», με τον υπουργό να απαντά «ασφαλώς, προφανώς αλλοιώνεται!»
Αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών, επιτιθέμενος παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον κατηγόρησε για λαϊκισμό.
Χαρίτσης: Ανατριχιαστική η δήλωση Γεωργιάδη
«Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, περί προσπάθειας "αλλοίωσης του πληθυσμού", κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 
«Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;»
Σαντορινιός: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη προσβάλλουν τη χώρα
«Η μεγάλη αυτή ναυτική τραγωδία, μας κλονίζει συθέμελα και μας θυμίζει τη σκληρή και τραγική πραγματικότητα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης» σχολιάζει, μεταξύ άλλων μέσω δελτίου Τύπου, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός αναφερόμενος στο ναυάγιο στους Παξούς.
Ο κ. Σαντορινιός, στην ανακοίνωσή του σημειώνει:«Το Λιμενικό Σώμα άμεσα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του περιστατικού. Τα στελέχη του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, για ακόμη μια φορά, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αποδεικνύοντας τον βαθύ ανθρωπισμό τους και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακατέχει».
Ωστόσο, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιτίθεται στον υπουργό Οικονομίας Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας:«Την ώρα όμως που όλη η Ελλάδα συγκλονισμένη παρακολουθεί τη περισυλλογή των σωρών και την εν εξελίξει ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ο Υπουργός Οικονομίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άδωνης Γεωργιάδης, βρήκε πεδίο να προβάλει τον ακροδεξιό και μισαλλόδοξο πολιτικό του εαυτό» και ζητά μεταξύ άλλων «τόσο από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, όσο και από τους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και από τον Εθνικό Συντονιστή κ. Στεφανή, να εξηγήσουν πρωτίστως στη διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα και μετά σε όλους εμάς, με ποιο τρόπο και προς ποια κατεύθυνση πρόκειται να αλλάξει η στάση της χώρας μας στο προσφυγικό».
Τέλος, ο κ. Σαντορινιός επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «Κάθε ώρα που περνάει και δεν καταδικάζονται οι δηλώσεις Γεωργιάδη, είναι ώρες που μαυρίζουν την παράδοση της ΝΔ και προσβάλουν τη χώρα».