Latest News

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Επιστροφή από την κόλαση για τον Ελληνα ναυτικό - «Είναι κουρασμένος και τρομαγμένος»

Στο σπίτι του στο Μεσολόγγι βρίσκεται από χτες το βράδυ ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός, μετά από 40 ολόκληρες μέρες ομηρίας στα χέρια των πειρατών...

 «Ο Δημήτρης είναι καταβεβλημένος και τρομαγμένος» λέει ο πατέρας του, Θοδωρής Γκιάτης, αφού οι μνήμες του είναι ακόμα νωπές από τα όσα έζησε στα χέρια των πειρατών.

Η οικογένεια αυτό που θέλει τώρα είναι να περάσει ήσυχα τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσει το παιδί τους να συνέλθει από το σοκ της ομηρίας που έχει υποστεί.

«Είναι κουρασμένος και τρομαγμένος γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του το παιδί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητήσουμε μαζί του το θέμα της ομηρίας του. Ήταν 40 μέρες όμηρος κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι ο Δημήτρης είναι και πάλι κοντά μας, στην αγκαλιά μας, στο σπίτι μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Κούστας μίλησε στο protothema.gr: «Ο Δημήτρης Γκιάτης έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνοδευόμενος από τον αδερφό του, ο οποίος είναι κι αυτός ναυτικός. Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι ο Δημήτρης ελευθερώθηκε. Απ' ότι μάθαμε οι πειρατές τον άφησαν σε σημείο άγνωστο στη Νιγηρία κι από εκεί τον παρέλαβαν και τον πήγαν στην ελληνική πρεσβεία της Νιγηρίας για να βγάλει visa. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι ότι πρέπει να υποβληθεί το παιδί σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Είναι σοκαρισμένος και καταβεβλημένος από αυτά που έζησε» είπε ο κ. Νίκος Κούστας.
Ο 20χρονος Δημήτρης ήταν εμφανώς κουρασμένος, τρομαγμένος αλλά και χαρούμενος για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του. «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά γιατί ήμουν για αυτούς το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 4 Νοεμβρίου πειρατές επιτέθηκαν και άρπαξαν τον νεαρό Έλληνα και τρεις ακόμη ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο Elka Aristotle στο Τόγκο, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοιχτά της νήσου Μπόνι. Η απελευθέρωση του Δημήτρη Γκιάτη ανακοινώθηκε την Παρασκευή.