Latest News

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Αυτή είναι η βόμβα που εξουδετερώθηκε στου Ζωγράφου (ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)


Ιδιαίτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει η βόμβα που εξουδετερώθηκε στου Ζωγράφου. ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ



Στη φωτογραφία που δημοσιεύβλέπετε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε το πρωί δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
Πρόκειται για ένα πλαστικό δοχείο με σιδερένιο σωλήνα οικοδομής στο εσωτερικό όπου υπήρχε δοχείο γεμάτο με καρφιά.
Τα καλώδια συνδέονταν με ρολόι – ξυπνητήρι.


Γεμάτος καρφιά και μαύρη πυρίτιδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε στου Ζωγράφου, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και απέναντι από το ΑΤ της περιοχής. Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ αν η αυτοσχέδια βόμβα είχε εκραγεί θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.
Ποιος εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό στου Ζωγράφου – Ήταν γεμάτος καρφιά, για «τυφλό χτύπημα» μιλά η ΕΛ.ΑΣ.

Η βόμβα βρέθηκε λίγη ώρα αφού είχε τοποθετηθεί μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Μάλιστα, βρέθηκε κατά τύχη! Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το ύποπτο αντικείμενο, είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα και τοποθετημένα από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα, ήταν προγραμματισμένο για να εκραγεί. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ομάδα πυροτεχνουργών από τα ΤΕΕΜ, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη έφερε ανάφλεξη της πυρίτιδας και ακολούθησαν άλλες δυο ελεγχόμενες εκρήξεις.
Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης