Latest News

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Η στιγμή που κομάντος του Λιμενικού εξαρθρώνουν κύκλωμα διακινητών στην Κυψέλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό ξεκινά με τους πάνοπλους άνδρες να ανεβαίνουν τις σκάλες πολυκατοικίας στην Κυψέλη και να μπαίνουν σε διαμέρισμα όπου...
όπως αποδείχθηκε, τα μέλη κυκλώματος κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για μια καλύτερη ζωή.

Με τα όπλα προτεταμένα, οι Λιμενικοί μπαίνουν σε ένα άδειο δωμάτιο, αλλά στο επόμενο βρίσκουν τους διακινητές. «Down» φωνάζει ένας, «ελέγξτε το χώρο», φωνάζει ένας άλλος. «Καθαρίστε το χρόνο» ακούγεται, ενώ τα στελέχη του Λιμενικού ζητούν από τον έναν από τους διακινητές να πέσει κάτω. «Δεσ’ τον» είναι η εντολή που ακούγεται.
Στην έφοδο σε δεύτερο διαμέρισμα, ο Λιμενικοί βρίσκουν κι άλλα μέλη του κυκλώματος, που δεν προβάλουν αντίσταση στη σύλληψη. Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν και γυναίκες μετανάστες.
Στο video υπάρχουν και φωτογραφίες από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι μετανάστες θύματα του κυκλώματος

Συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.
Πέραν αυτών, ανευρέθησαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.