Latest News

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στα Χανιά – Απροσπέλαστη η διάβαση στον Κερίτη

Διακοπή της κυκλοφορίας, για λόγους ασφαλείας, λόγω της καταστροφής που ...
προκάλεσε η κακοκαιρία σε ένα σημείο της αυτοσχέδιας διάβασης του Κερίτη, υπάρχει από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Αλικιανού στον νομό Χανίων.

Συγκεκριμένα στην περιοχή, παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Τάσου Κουρουπάκη, βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας, που ανοίγουν τη διάβαση, για να περνάει το νερό, αλλά και περιπολικό της Αστυνομίας, που απαγορεύει την κυκλοφορία.

Όπως δήλωσε στο Zarpanews.gr ο κ. Κουρουπάκης, η μετακίνηση των οχημάτων και η σύνδεση με άλλα χωριά, γίνεται με ασφάλεια μόνο από το σημείο που έχει τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα Μπέλεϊ, δηλαδή λίγες δεκάδες μέτρα από εκεί που βρίσκονταν η γέφυρα του Κερίτη.
Σημειώνεται πως από το συγκεκριμένο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα, είναι δυνατή η διέλευση όχι μόνο Ι.Χ επιβατηγών αλλά και λεωφορείων και φορτηγών έως 24 τόννους.
Επίσης, αυτό που εκκρεμεί είναι η ασφαλτόστρωση των σημείων πρόσβασης προς την γέφυρα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
«Η προσωρινή διάβαση που είχε φτιαχτεί από τους κατοίκους στον Κερίτη δεν υφίσταται… Ειδοποιηθήκαμε για το πρόβλημα και είμαστε στο πόδι από τις 6 πάρα 10 το πρωί και δουλεύουμε, υπό καταρρακτώδη βροχή», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης, λίγα λεπτά μετά παραχώρηση της γέφυρας στην κυκλοφορία.
Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει μία κατάπτωση από πέτρες στην στην Πέτρα Σελί, έξω από τον Σέμπρωνα, που χρήζει προσοχή από τους οδηγούς.