Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες βάζουν βαθμό στον Μητσοτάκη αλλά και κάθε υπουργό!

Την άποψη της κοινής γνώμης για την πορεία των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης καταγράφει νέα δημοσκόπηση που...
έκανε η εταιρία Opinion Poll.
Το μεγάλο όπλο για την κυβέρνηση παραμένουν οι κινήσεις της στην οικονομία, ενώ έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν για την πολιτική της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ειδικά από τη βάση της ΝΔ – η πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει επίσης την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η αποδοχή του είναι στο 53%, πάνω μάλιστα από τη θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, ενώ υπερτερεί κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα, στη σύγκριση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία: 45% έναντι 21%.
Η ικανοποίηση από τη γενική εικόνα της κυβέρνησης φτάνει στο 50%, με το 47% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη. Η διείσδυση της κυβέρνησης πέραν του χώρου της ΝΔ είναι ισχυρή: το 20% του ΣΥΡΙΖΑ και το 57% του ΚΙΝΑΛ έχει θετική άποψη.
Προφανώς τα εθνικά θέματα επηρεάζουν την αξιολόγηση, που κάνουν οι πολίτες για τους υπουργούς και μάλλον έτσι εξηγείται η πρωτιά του Νίκου Δένδια, ενώ η θετική άποψη για την οικονομία έχει εκτοξεύσει τον Χρήστο Σταϊκούρα στη δεύτερη θέση.