Latest News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

«Βούλιαξε» η Λευκωσία, κεραυνός τραυμάτισε 20χρονο στη Λεμεσό

Πλημμύρες στη Λευκωσία και έναν σοβαρό τραυματισμό στη Λεμεσό προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που ....
δοκίμασε τις αντοχές και της Πυροσβεστικής, αφού δέχθηκε πάνω από 180 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες το απόγευμα μετά από κτύπημα από κεραυνό ο 20χρονος Μιχάλης Περικλέους, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΓΣ Λεμεσού. Ο 20χρονος είχε μεταβεί για κυνήγι με τον θείο και τον μικρό αδελφό του σε περιοχή στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου.
Ο κεραυνός χτύπησε το δέντρο όπου προφυλάσσονταν από τη βροχή
Λόγω του ότι ξέσπασε καταιγίδα στην περιοχή, οι δύο κυνηγοί και το παιδί στάθηκαν κάτω από δέντρο κοντά στο σπίτι του 61χρονου θείου, προσπαθώντας να προφυλαχθούν από τη βροχή, ωστόσο για κακή τους τύχη το δέντρο κτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να πληγεί τόσο ο 20χρονος όσο και 61 ετών θείος του. Ο 12χρονος αδελφός του 20χρονου, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, ειδοποίησε σε βοήθεια και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Λεμεσού. Ο 20χρονος, τον οποίο διαπέρασε ο κεραυνός, αναμενόταν χθες βράδυ να μεταφερθεί στο ΓΝ Λευκωσίας, ενώ ο 61χρονος 
νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα αλλά εκτός κινδύνου.
Η χθεσινή κακοκαιρία έπληξε κυρίως την επαρχία Λευκωσίας, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδροί άνεμοι και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια, επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και άλλα υποστατικά.
Η Πυροσβεστική, η οποία προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού, δέχθηκε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι πάνω από 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας στην επαρχία Λευκωσίας. Τα περιστατικά των κλήσεων αφορούσαν, σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, εγκλωβισμένους επιβαίνοντες σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων, αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους, ημιυπόγειους χώρους, υποστατικά και πτώσεις δέντρων.
Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της παλιάς Λευκωσίας (Λήδρας – Ονασαγόρου), με καταστηματάρχες να αποδίδουν ευθύνες και στις τοπικές αρχές, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέστη επικίνδυνος, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οχήματα. Οι βροχές πλημμύρισαν και το ΡΙΚ, με αποτέλεσμα να διακοπεί προς στιγμή η κανονική ροή του ραδιοφωνικού προγράμματος του Ιδρύματος. politis.com.cy