Latest News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πολιόρκησαν "τα καζάνια του θανάτου" στη Δραπετσώνα - Δυναμική κινητοποίηση κατοίκων και φορέων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα «καζάνια του θανάτου» πραγματοποιήθηκε έξω από το παλιό...
Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας «Τερψηχώρος» και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερατσινίου «Η Χαραυγή», ενώ συμμετείχαν πάνω από 20 συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της περιοχής του Πειραιά.


Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα δηλητηριώδη αέρια και το καρκινογόνο βενζόλιο που εκπέμπονται από τις δεξαμενές αυτές, με την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτική των κυβερνήσεων και πως είναι μέρος της συνολικής «ανάπτυξης» που προωθούν σε όλη την παραλιακή μετόπη του Πειραιά από το Πέραμα έως την Ακτή Ξαβέρη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως η «Oil One», η COSCO κ.ο.κ.



Παράλληλα επεσήμαναν πως τα «καζάνια του θανάτου» είναι παραταγμένα από το Πέραμα έως το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, δείχνοντας τι σημαίνει η «ανάπτυξη» των μονοπωλίων για το λαό, απειλώντας τη ζωή των κατοίκων και των παιδιών τους, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η μπόχα και η δυσωδία είναι η πολιτική της ανάπτυξής τους, που στο όνομα της καπιταλιστικής κερδοφορίας δεν λογαριάζει τίποτα. Ούτε την υγεία του λαού ούτε τις πολύ επικίνδυνες συνέπειες που θα υπάρξουν στο ενδεχόμενο βιομηχανικού ατυχήματος».
Χαιρετισμό προς τους συναγωνιστές της "απέναντι ακτής" απηύθυνε η κοινοτική σύμβουλος της Α' κοινότητας Πειραιά Δήμητρα Βήνη - που μοιράζονται την ίδια θάλασσα, τον ίδιο αέρα και επηρεάζονται εξ ίσου από τις καρκινογόνες- λευχαιμιογόνες εκλύσεις του βενζολίου, εξ ίσου επίσης και από τα φουγάρα των κρουαζιεροπλοίων ανάλογα πώς πνέουν οι άνεμοι. Ο Πειραιάς προβλέπεται να βρεθεί σε νέο τοξικό κλοιό από την ρυπογόνα ανάπτυξη της ΚΟΣΚΟ με τη νέα προβλήτα κρουαζιεροπλοίων και την 4η προβλήτα στο Κερατσίνι , ενώ οι Πειραιώτες εγκαταλείπουν την πόλη τους λόγω της υποβάθμισης της υγείας και της ποιότητας της ζωής τους.
Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους τους Πειραιώτες" τόνισε. Ακολούθησε πορεία προς τις εγκαταστάσεις της «Oil One» μέσα από τους δρόμους της Δραπετσώνας...