Latest News

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

«Αδειάζει» Τσίπρα η Δούρου και απαντά σε όσους τη θεωρούν «δελφίνο»

Νέα τροπή στην αντιπαράθεση για την εκλογή  προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του κόμματος δίνει η Ρένα Δούρου, διαφοροποιούμενη από τον ...
Αλέξη Τσιπρα.

«Αν χρειαστεί, και αυτό το θέμα θα συζητηθεί ανοιχτά, οργανωμένα και δημοκρατικά», σχολιάζει η τέως Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις-ταμπού.
«Το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις-ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά. Γονιδιακά άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αρχηγοκεντρικός μηχανισμός. Όμως σήμερα εκείνο που προέχει είναι ο ριζικός, προγραμματικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε εκφραστή ενός  δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου» σημείωσε σε συνέντευξή της στο news247.
Σε ερώτηση για το τι θέσεις θα διεκδικήσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων. Αυτή άλλωστε ήταν και είναι η διαφορά του από τα παραδοσιακά αρχηγοκεντρικά κόμματα, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από στενούς κύκλους εξουσίας. Προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά ειδικά μάλιστα σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στη διπλή ευθύνη αφενός της δομικής ανασυγκρότησής του και αφετέρου της προάσπισης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαμε και λειτουργούμε ανοικτά, συλλογικά, δημοκρατικά, χωρίς να κρύβουμε τις όποιες διαφορετικές μας απόψεις, όμως αυτές είναι και η δύναμή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ κόμμα για προσωπική καριέρα».
Απαντώντας, τέλος, στο σχόλιο ότι η ίδια είναι «δυνάμει δελφίνος», επισημαίνει: «Όσοι επιδίδονται σε δελφινολογίες, είναι μακράν νυχτωμένοι. Δεν γνωρίζουν τη Δούρου αλλά δεν γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.»