Latest News

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ανείπωτη τραγωδία από φωτιά σε εξέγερση στη Μόρια: Μητέρα απανθρακώθηκe στον καταυλισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Γλίτωσε από τους δουλέμπορους χάθηκε στη Μόρια. Μια μητέρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρήκε φρικτό θάνατο όταν τυλίχτηκε στις φλόγες δίπλα στο νεογέννητο ...
μωρό της. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα γέννησε λίγες ώρες πριν, μέσα στον καταυλισμό.
Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν πρόλαβαν βγουν από το κοντέινερ και βρήκαν φριχτό θάνατο. Απανθρακώθηκαν.
Μεγάλη εξέγερση έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες στο hot-spot της Μόριας στην Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε πως «Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο». Σε μετέπειτα δηλώσεις του ανέφερε πως «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».
Αναφορές κάνουν λόγο πως οι πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν την φωτιά μέσα στον καταυλισμό δέχθηκαν επίθεση από τους πρόσφυγες. Στο twitter διέρρευσε βίντεο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβέσουν τη φωτιά, την ώρα που στο εσωτερικό του καταυλισμού επικρατούσε χάος. Παράλληλα όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι και ο Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου δέχθηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Film 3
Grecja. Duży pożar w obozie dla migranów Moria na Lesbos. Fałszywi uchodźcy nie pozwalają siłom Straży Pożarnej na gaszenie. Materiał ujawnił Salam Aldeen, który niedawno został zawieszony przez jego organizację pozarządową.

Παράλληλα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με Ι.Χ. απανθρακωμένη σορός. Στο νησί όπως ανακοινώθηκε μεταφέρονται εκτάκτως δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προορίζονταν να φυλάξουν το παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Πρόκειται για δύο διμοιρίες που θα συνδράμουν στην καταστολή της εξέγερσης.