Latest News

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ε.Β.Ε.Π. τίμησε το Λιμενικό Σώμα για τα 100 χρόνια ιστορίας του!


Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγρματοποιήθηκε ...
από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς  (Ε.Β.Ε.Π.).

Το Ε.Β.Ε.Π., τιμά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή που φέτος, συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς στις ελληνικές θάλασσες. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος κ. Αλέξανδρος Τσελίκης, οι οποίοι έλαβαν και τιμητικές πλακέτες, βουλευτές του Πειραιά, τοπικοί φορείς αλλά και ο εφοπλιστής καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο οποίος απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Στον χαιρετισμό του  ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε ότι «στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, η Ελληνική Πολιτεία έχει εμπιστευθεί τον έλεγχο και την ασφάλεια του θαλασσίου χώρου και των ακτών της Πατρίδας μας, τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την έγκαιρη αντιμετώπιση έρευνας και διάσωσης, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την υποστήριξη της Εμπορικής Ναυτιλίας και των Ναυτικών μας. Στα χέρια τους έχουμε εναποθέσει την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την, με ευαισθησία, διαχείριση της κρίσιμης συγκυρίας του προσφυγικού ζητήματος και του ζητήματος της παράτυπης μετανάστευσης». 

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, τόνισε στον χαιρετισμό του ότι «η μακρόχρονη πορεία του Επιμελητηρίου και η εμπειρία που έχει αποκτήσει, μέσα από μια συνεχή προσπάθεια, για την αναβάθμιση του Πειραιά ως ανταγωνιστικού κέντρου για την παγκόσμια ναυτιλία, την προώθηση θεμάτων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον ευαίσθητο κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του δίνει την δυνατότητα να παρακολουθεί και να κρίνει αντικειμενικά, την προσφορά του Λιμενικού Σώματος, στην κοινωνία και την ναυτιλία.  Η πρωτοβουλία σας, να τιμήσετε και να αναδείξετε το πολυεπίπεδο έργο που επιτελεί εδώ και 100 χρόνια το Λιμενικό Σώμα, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του, στην προώθηση, ανάδειξη και διατήρηση της ελληνικής ναυτιλίας, ως της πρώτης Ναυτιλίας στον κόσμο, σηματοδοτεί για εμάς την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του». Επίσης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος επεσήμανε ότι «σήμερα, το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε μια πολυεπίπεδη διαδικασία αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού. Ήδη επιχειρείται η ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρησιακών μέσων που διαθέτει, με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανανέωση των επιχειρησιακών μέσων του Σώματος, με την ένταξη νέων». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τριήμερου επιχειρηματικών επαφών (25,26,27 Σεπτεμβρίου), που διοργανώνεται  από το Ε.Β.Ε.Π., σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, καθώς και των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας. Τη γερμανική αποστολή απαρτίζουν εκπρόσωποι επίσημων θεσμικών φορέων, αλλά και σημαίνουσες επιχειρήσεις και εμπειρογνώμονες του ναυτιλιακού κλάδου της Γερμανίας.