Latest News

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

"Μια από τα ίδια" στη συνάντηση Δημάρχου και εμπόρων : Σα να μην πέρασε μια μέρα στον Πειραιά!

Άλλη μια συνάντηση - η πρώτη μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές - μαθαίνουμε πως έγινε μεταξύ του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου ...
της πόλης.


Ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως αν ρίξει κανείς μια ματιά σε όσα θέματα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση, τότε θα διαπιστώσει ότι είναι ακριβώς τα ίδια με όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ τους τα προηγούμενα πέντε χρόνια, χωρίς προφανώς να έχουν βρεθεί ακόμα λύσεις για τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά.
Έτσι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ο συντονισμός ενεργειών για την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».
Το πρόβλημα του παρεμπορίου ήταν για άλλη μια φορά ένα από τα θέματα της συζήτησης, καθώς η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. Ο Δήμαρχος είπε ότι μόλις ορισθεί η νέα Δημοτική Αρχή θα προγραμματιστεί συνάντηση με την Περιφέρεια, τους Βουλευτές Α’ & Β’ Πειραιά, το Υπουργείο, το ΕΒΕΠ και τον Σύλλογο για συντονισμό ενεργειών, μια που υπάρχει βούληση για πάταξη του παρεμπορίου και από την Κυβέρνηση αλλά και από το αρμόδιο Υπουργείο.
Συζητήθηκε το καίριο θέμα του Master Plan του ΟΛΠ, με σκοπό την αποφυγή ανέγερσης mall στον χώρο του λιμένα, κάτι που στηρίζει και ο Δήμαρχος Πειραιά, αλλά και η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, μιας νέας σύγχρονης, αισθητικά αναβαθμισμένης και λειτουργικής Κεντρικής Αγοράς, στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ.
Έγινε επίσης αναφορά σε θέματα πόλης όπως το θέμα της καθαριότητας και ο φωτισμός της πόλης, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι προχωράει το θέμα του φωτισμού σε όλη την πόλη καθώς και η ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου και ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η ανάπλαση της οδού Τσαμαδού από την Γούναρη έως την Εθν. Αντιστάσεως και από την Ηρ. Πολυτεχνείου έως την Γρ. Λαμπράκη και θα ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στις επιχειρήσεις. 

@ Η φωτογραφία είναι αρχείου από συνάντηση που έγινε τον Αύγουστο του 2015.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα ή όπως λέει ένας φίλος " ήμουν νιός και γέρασα" και ακόμα συζητάμε τα ίδια!