Latest News

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μαίνεται φωτιά στη Σάμο - Εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαράζ πυρκαγιών έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου σε όλη την χώρα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής να καταγράφουν 56 φωτιές το ...
τελευταίο 24ωρο.


Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Μεσόκαμπο στη Σάμο, όπου οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Συνολικά επιχειρούν 31 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 4 καναντές και 2 ελικόπτερα. 
Ο καπνός είναι πολύ έντονος με αποτέλεσμα να έχει γίνει προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων. 
"Δεν είναι μεγάλη η φωτιά, είναι σε πολύ δύσκολο σημείο όμως" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.
"Είναι στην πλέον τουριστική περιοχή της Σάμου, το Πυθαγόρειο, και κοντά σε περιοχές που υπάρχουν ξενοδοχεία. Ήδη από τις 5 το απόγευμα εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίασε κοντά η φωτιά, άλλα τρία προληπτικά. Τώρα αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν απειλεί ούτε σπίτια, ούτε ξενοδοχεία, είναι σε ένα λόφο" πρόσθεσε.
"Επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Σάμου, δύο ελικόπτερα και δύο καναντέρ, έρχεται από στιγμή σε στιγμή και ένα super puma και από ότι μου είπε ο κ. Χαρδαλιάς φεύγει και C-130 με ειδικό τμήμα, με πυροσβέστες. Η κινητοποίηση ήταν άμεση" τόνισε.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή 'Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Επιτόπου βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Επίσης σε εξέλιξη εξακολουθεί να παραμένει η φωτιά στον Ριόλο Αχαϊας, ωστόσο εμφανίζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που είχαν ενισχυθεί νωρίτερα συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης.
Καλύτερη είναι επίσης η εικόνα με την πυρκαγιά στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας,όπου επιχειρούν, πλέον, μόνο επίγειες δυνάμεις.
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιφερειακή Αιγάλεω κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. 
Πάντως, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.
Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει μέσα στις όχθες του ποταμού Βέργα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 
Στη Σαλαμίνα, το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε οικοπεδική έκταση, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο
Παράλληλα, εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων με 33 πυροσβέστες και 16 οχήματα στο σημείο και στο Βροντερό Φλώρινας με 16 πυροσβέστες, 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου και 2 Α/Φ.