Latest News

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Φουλ τις μηχανές ο Κώστας Κατσαφάδος (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Φουλ τις μηχανές φαίνεται πως έχει βάλει ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, εν όψει...
των επερχόμενων εθνικών εκλογών.


Στο πλαίσιο των δράσεων του για ενημέρωση των πολιτών για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στον Πειραιά, το ΚΑΠΗ Δ1 (Καμινίων), παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Μιλώντας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο Κ. Κατσαφάδος επισήμανε την καταστροφική διαχείριση που έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία το πρώτο τρίμηνο να έχει κλείνει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ για το 2018.! Πρόκειται για ένα έγκλημα οικονομικό και εθνικό, επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος προσθέτοντας ότι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κόψει της ΔΕΗ σε φιλέτα, να την απαξιώσει και να την μετατρέψει από έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης σε μέγιστο συστημικό κίνδυνο, που απειλεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους καταναλωτές. Ο Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει άμεσα το σχέδιό της με πρώτο στόχο τη διασφάλιση της επιβίωσης της επιχείρησης, σε δεύτερο χρόνο της εξυγίανσης της και, εν συνεχεία, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξης της εταιρείας.
Ο Κ. Κατσαφάδος, στη συνέχεια στο ΚΑΠΗ, διαβεβαίωσε τα μέλη τους ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συνταξιούχους , που δοκιμάστηκαν από την κρίση σε μεγάλο βαθμό. Η κυβέρνηση μας θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι χρήζουν βοήθειας. "Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως μια εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία, την οποία το κράτος σήμερα δυστυχώς δεν έχει", κατέληξε ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ.
Όπως τόνισε το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει:
Ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
- Όλοι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ζουν σε συνθήκες οικογένειας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, γεωγραφικής περιοχής ή ύπαρξης οικογενειακού πλαισίου.
- Οι δημόσιες υπηρεσίες, θα γίνουν φιλικές προς τους ηλικιωμένους, με εκπαίδευση των υπαλλήλων τους που θα γνωρίζουν πως να τους εξυπηρετούν.
- Στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα εξειδικεύονται βάσει των διαφορετικών αναγκών φροντίδας που έχουν οι ηλικιωμένοι, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν άνοια.
- Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία, προκειμένου να καταπολεμηθούν στερεότυπα που αφορούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
- Στήριξη δομών μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.


Ο Κ. Κατσαφάδος μιλώντας στην εκδήλωση των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος για να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση που κάνει η κυβέρνηση. Καμία απόλυση στο δημόσιο. Είναι δέσμευσή μας. Δεν πρόκειται να γίνει καμία.
  1. Προσλήψεις. Θα γίνουν άμεσα. Πρώτα νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί. Ξεκινώντας με τον διαγωνισμό, ο οποίος ήδη τρέχει, της ειδικής αγωγής, θα ολοκληρωθεί. Και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλύψουμε με τακτικό προσωπικό αυτό το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχουν σήμερα πολλοί αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι για 10, 12, 15 χρόνια είναι στην ουσία όμηροι, γυρνάνε όλη την Ελλάδα, και παρέχουν με μεγάλη αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους.
  2. Το όραμά μας για την Παιδεία. Θέλουμε μια σύγχρονη δημόσια Παιδεία που να προσφέρει στα παιδιά πραγματικά εφόδια για δουλειά. Με απολαβές που θα τους επιτρέπουν να χτίζουν μόνα τους τη ζωή τους και να μην είναι εξαρτημένα κάθε μήνα από τη σύνταξη του παππού ή του μπαμπά ή της μαμάς. Θέλουμε μια σύγχρονη Παιδεία ανοιχτή σε κάθε νέο. Θέλω να θυμίσω ότι η δημόσια Παιδεία ήταν η σκάλα που κάθε παιδί ανέβαινε για να μπορέσει να διεκδικήσει το μέλλον του, αρκεί να είχε διάθεση να αρπάξει τις ευκαιρίες και να εργαστεί σκληρά.
4. Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους και όχι στους μπαχαλάκηδες. Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος» και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ' τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν στο "άσυλο" του πανεπιστημίου».
5. Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φάση θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες».
6. Διαρκής επιμόρφωση, κίνητρα προόδου, αλλά και αξιολόγηση παντού και για όλους. Ο εκπαιδευτικός ανακτά τη θέση του στην αξιακή πυραμίδα της κοινωνίας. Ξανακερδίζει την επαγγελματική του αξιοπρέπεια. Αναλαμβάνει, όμως, και την ευθύνη του ξεχωριστού λειτουργήματός του. Αυτό σημαίνει ότι σε διδακτικό επίπεδο, δάσκαλοι και καθηγητές αποκτούν λόγο στην ύλη και στον τρόπο που διδάσκουν. Όμως και οι ίδιοι επιμορφώνονται συνεχώς.
Ο αριθμός τους αυξάνεται κατά προτεραιότητα βάσει προϋπηρεσίας, επιστημονικής επάρκειας και αναγκών, καθώς και της επίδοσής στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Όλοι, ωστόσο, αξιολογούνται για τη βελτίωση, αλλά και την επιβράβευσή τους: Τα σχολεία από τους διδάσκοντες, τους μαθητές και τους γονείς, ενώ το Υπουργείο κρίνει τις επιδόσεις των εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά εισπράττει και τη δική τους κριτική. Σε διοικητικό επίπεδο, τέλος, παύει ο εναγκαλισμός Κράτους-Παιδείας. 
Ο διευθυντής του σχολείου αναβαθμίζεται, αξιολογείται αλλά αποκτά και πρόσθετους βαθμούς ελευθερίας.»