Latest News

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η Ακριβοπούλου, ο «πεισματάρης γάιδαρος» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν η ΕΡΤ δεν έδειξε το δελτίο ειδήσεων της έτσι ώστε να προβάλει ολόκληρη την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ...
Μέγαρο Μουσικής. Το ίδιο, όμως, βράδυ το κρατικό κανάλι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου έπαιξε ένα προπαγανδιστικό βίντεο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχες ήταν οι αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή αφού η δημοσιογράφος δέχτηκε σκληρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα προ ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη όπου εμφανίζονται οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να προκαλούν, με δηλώσεις όπως το «Μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου.
Τις εικόνες συνοδεύει και ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης και ερμηνεύει η Άννα Παναγιωτοπούλου, με τίτλο «Ο Έλληνας», όπου οι στίχοι «σκορδοκαΐλα» μας και «σκασίλα μας» καθώς και το «τιμή μας και καμάρι μας» συνοδεύουν τις εικόνες των πολιτικών του παρελθόντος για το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός. Το βίντεο υπονοεί ότι οι πολιτικοί των άλλων κομμάτων που διαχειρίστηκαν την κρίση δεν έδιναν φράγκο για το δράμα των Ελλήνων, ήρθε μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έσωσε…
Στη διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο εμφανίζονται όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις τους, που επιλεγμένες και απομονωμένες εξυπηρετούν το σχέδιο να εκτεθούν στα μάτια των τηλεθεατών. Κάποια στιγμή εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με υπότιτλο ειρωνικό, ότι ήταν μικρό παιδί και ταυτόχρονα πολιτικός εξόριστος.
Προς το τέλος, εμφανίζονται εικόνες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται ξαφνικά και τον χειροκροτά ο κόσμος. Ακολουθούν εικόνες από διαδηλώσεις τις οποίες διαλύει η αστυνομία, καθώς και εικόνες του Βέμπερ με τον ειρωνικό στίχο περί φιλελλήνων να ακούγεται ως μουσική υπόκρουση.
Το βίντεο καταλήγει με τον στίχο «κοιτάχτε την ξεφτίλα μας, σκορδοκαΐλα μας», σαν να απευθύνεται στους Ελληνες ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έδινε -υποτίθεται- τέλος σε αυτές τις καταστάσεις που βίωναν οι άνθρωποι.
Στην αρχή και στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται και πλάνα από μία ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο πεισματάρης γάιδαρος», υπονοώντας ότι ο γάιδαρος που υπομένει τα πάντα θα επαναστατήσει όπως συμβαίνει και στο τέλος της ταινίας, αφού τον απελευθερώνει το αφεντικό του και χορεύουν χαρούμενοι μαζί…