Latest News

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας ώστε να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και για την γενικότερη κατάσταση που...
επικρατεί στην χώρα.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ δήλωσε πως «Εάν στις 7 Ιουλίου το βράδυ δεν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» και στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι «Είναι τόσο άσχημη η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, σήμερα, είναι τόσο άσχημη, είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αν θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σας έλεγα πριν θα χρειαστεί η επιστράτευση -να μου επιτραπεί η λέξη- όλων των δημιουργικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας».
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα χρέη που έχουν οι Έλληνες πολίτες στην εφορία λέγοντας πως «Δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία μέχρι 500 ευρώ. Για να χρωστάει κανείς 500 ευρώ σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητα να τα πληρώσει(…) Πάνω από ένα εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν υποστεί κατασχέσεις. 250.000 συνταξιούχοι που έχουν βγει στη σύνταξη δεν εισπράττουν ακόμη τις συντάξεις τους, κρατιέται η σύνταξή τους για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να μας λέει ότι έχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και να δίνει ψίχουλα παραμονές των εκλογών μήπως υφαρπάξει τις ψήφους τους, μέθοδος η οποία απέτυχε παταγωδώς».
Σε ότι έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΔΕΗ υπογράμμισε πως «Υπάρχει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ΔΕΗ. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες αυτό, η ΔΕΗ έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τη ΔΕΗ. Ένα δισεκατομμύριο έλλειμμα τη στιγμή που παρέλαβαν τη ΔΕΗ το 2014 με 80-90 εκατομμύριο κέρδη», τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις ώστε η εταιρία να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά.
Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων δουλειών λέγοντας πως «Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας ώστε να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και δεύτερον οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να ανακουφιστεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».