Latest News

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

O Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στο σπίτι του Πάιατ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη. Έδωσαν στη δημοσιότητα και video από τη στιγμή...
της επίθεσης.


Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».
Δείτε το βίντεο εδώ

Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ για την επίθεση στο σπίτι του


«Παιδαριώδη βανδαλισμό», χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης την επίθεση, ενώ αναφέρει ότι θα συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη των δραστών.
«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Πάιατ το υπουργείο Εξωτερικών


Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την επίθεση από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία των δύο χωρών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ: 
«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.
Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα
Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας από 2 Μαίου
προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.
Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα.
Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.
Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε.
Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/5 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ , ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ