Latest News

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Εσείς μέχρι πότε θα ζήσετε; Κάντε το τεστ!

Εσείς μέχρι πότε θα ζήσετε; Ένα τεστ σας δίνει τις απαντήσεις ανάλογα με το φύλο και την ηλικία σας...

Eίναι γνωστό πως το προσδόκιμο της ζωής αυξάνεται παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τώρα  θα ζήσουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια περισσότερο από αυτούς που γεννήθηκαν πριν από 25 χρόνια.
Στο ειδικά διαμορφωμένο τεστ που δημοσιεύει το BBC μπορείτε κι εσείς να εισάγετε τα στοιχεία σας και να δείτε ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με εσάς και ανήκουν στο ίδιο φύλο. Έτσι θα πάρετε τα μέτρα σας ώστε να διασφαλίσετε την υγεία σας και να ζήσετε μέχρι τότε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Να σημειωθεί πως τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για το τεστ πάρθηκαν από την παγκόσμια μελέτη για τη βαρύτητα των ασθενειών.
Oι δημιουργοί του τεστ είναι οι Tom Calver, Nassos Stylianou, Becky Dale, Nick Triggle, Ransome Mpini, Prina Shah, Joe Reed και Eleanor Keane.
Το Global Burden of Disease υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής χρησιμοποιώντας τα ποσοστά θνησιμότητας μιας χώρας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Υπενθυμίζεται πως το προσδόκιμο μπορεί να διαφέρει για άτομα διαφορετικών ηλικιών, επειδή υπολογίζεται ως ο αριθμός ετών που ένα άτομο αναμένεται να ζήσει δεδομένου ότι έχει ήδη φθάσει σε μια ορισμένη ηλικία.
Για παράδειγμα, ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 2016 στο Μεξικό αναμένεται να ζήσει μέχρι την ηλικία των 79 ετών, ωστόσο το προσδόκιμο ζωής μιας 65χρονης γυναίκας στο Μεξικό το έτος 2016 είναι 84. Το προσδόκιμο ζωής της είναι υψηλότερο επειδή έχει ήδη φθάσει τα 65 έτη ως εκ τούτου είναι πιθανότερο να ζήσει άλλα 20 χρόνια.
Κάντε το τεστ ΕΔΩ