Latest News

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Τα "βέλη" στην ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια

Με αιχμές και βέλη από την τελευταία ομιλία στα Καμίνια έκελισε η προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου δήμαρχου τουΝίκου Μπελαβίλα, όπως...

ξεκίνησε πριν από σχεδόν έξι μήνες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του από το ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Πειραιά. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε έμφαση σε όσα λέγονται για υποχρεωτική διάθεση σταυρωμένων – σε ένα συγκεκριμένο όνομα – ψηφοδελτίων προς όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους συγκεκριμένου συνδυασμού.  

«Εξευτελίστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αφού τους απέσπασαν υπογραφές, τους φόρτωσαν για πρώτη φορά στην εκλογική μας ιστορία με μονοσταυρωμένα ψηφοδέλτια. Το ανέχονται-ξέρετε τι είναι να δίνεις στη μάνα σου το ψηφοδέλτιο, στους πελάτες σου, στους μαθητές σου, στα παιδιά σου, ένα  ψηφοδέλτιο και να του λες, θες δε θες για να με σταυρώσεις πρέπει να σταυρώσεις υποχρεωτικά πρώτα έναν άλλον. Και επειδή δεν σε εμπιστεύονται αυτό είναι το ψηφοδέλτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεγαλύτερη όμως έμφαση έδωσε στις αφίσες του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Μώραλη στις οποίες «τον πλαισιώνουν σημαίες, πρώτη του Ολυμπιακού, κρυμμένη από πίσω της, δεύτερη η ελληνική σημαία, και από πίσω της όχι κρυμμένη, αλλά κυριολεκτικά χαμένη η σημαία με τα εμβλήματα του Δήμου. Τις τριήρεις της ναυμαχίας που γέννησε την πόλη μας στην αρχαιότητα, της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας». Για να συνεχίσει με νόημα:  «Αυτό πράγματι πειράζει. Είναι ύβρις προς την πατρίδα μας, είναι ύβρις προς την πόλη μας, είναι ύβρις προς τον Ολυμπιακό. Κύριε Μώραλη, μας το μάθανε στο Δημοτικό Σχολείο. Η σειρά δεν είναι αυτή» ενώ μιλώντας για τις προνομιακές σχέσεις του απερχόμενου δημάρχου τόνισε: «Είναι όμως λογικό, αν μπορούσαν θα ανέμιζαν και τις σημαίες ευκαιρίας, όπως τις ανεμίζουν στα καράβια τους. Πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τον Πειραιά, πάνω και από τον Ολυμπιακό...».
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΙΡΖΑ έκανε λόγο για "έναν Πειραιά για τις ξεχασμένες γειτονιές, έναν Πειραιά για Όλους.  Πρώτος στόχος ο Δεύτερος Γύρος, δεύτερος στόχος η Δημαρχία. Πάμε να νικήσουμε στον Πειραιά...».