Latest News

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Πειραιά: Ποιος ήταν ο "Κάβουρας" που δολοφονήθηκε στα Μανιάτικα

Γνωστός ως "Παναγής" ή με το παρατσούκλι "Κάβουρας" ήταν ο 53χρονος που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στον Πειραιά...
το βράδυ της Τρίτης, λίγους μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη στην Ακτή Κονδύλη, ενός από τα «πρωτοπαλίκαρα» της “Greek Mafia”


Αυτή την φορά οι εκτελεστές έφεραν σε πέρας το "συμβόλαιο θανάτου" για την αντίπαλη όπως όλα δείχνουν ομάδα. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του 53χρονου είχε κλαπεί τον περασμένο Μάρτιο από το Χαλάνδρι και οι δράστες το έκαψαν περίπου 500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα μέσα στο αυτοκίνητο και δεν αποκλείουν οι δράστες να εγκατέλειψαν μέσα σε αυτό το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τον 53χρονο.
Επίσης στο "μικροσκόπιο" των αρχών έχει μπει και μια μαρτυρία, που αναφέρει ότι οι δράστες αφού έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο διέφυγαν από το σημείο με μια μηχανή που είχαν σταθμεύσει νωρίτερα εκεί.
Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η πολυκατοικία έξω από την οποία σημειώθηκε το έγκλημα δεν είναι η μόνιμη κατοικία του θύματος, καθώς ο ίδιος διέμενε στην Κεφαλονιά.
Ο 53χρονος χρησιμοποιούσε το διαμέρισμα αυτό, το οποίο του είχε παραχωρήσει συγγενικό του πρόσωπο- επί της οδού Κατσαντώνη 80, στον Πειραιά- κάθε φορά που επισκεπτόταν την Αθήνα.
Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι είχε έρθει στην Αθήνα μόλις το Σάββατο -κάτι που σημαίνει ότι οι διώκτες του γνώριζαν κάθε κίνησή του.
Αφού παρακολουθούσαν τον στόχο τους, που είχε έρθει από την Κεφαλονιά όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, τον πλησίασαν άγνωστοι δράστες που είχαν επιβιβαστεί σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και μέσα από αυτό άρχισαν να τον "γαζώνουν" με καλάσνικοφ. Οι σφαίρες τον βρήκαν σε σώμα και κεφάλι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.
Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν δύο κάλυκες από καλάσνικοφ, όμως η ιατροδικαστική έρευνα θα δείξει ακριβώς πόσους πυροβολισμούς δέχτηκε ο 53χρονος. Οι Αρχές δεν αποκλείουν δε, να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα.

Ο κύκλος του αίματος 

Η 16η δολοφονική επίθεση μέσα σε δύο χρόνια -με την ΕΛ.ΑΣ τις περισσότερες φορές σε ρόλο «θεατή»- μεταξύ μελών του οργανωμένου εγκλήματος ήταν αυτή που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη είσοδο πολυκατοικίας στη οδό Κατσαντώνη στα Καμίνια με θύμα έναν 53χρονο που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ληστειών και εκβιάσεων. 
Το θύμα είχε συλληφθεί πριν από 12 χρόνια σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Λακωνία ύστερα από ληστεία . Επίσης είχε πυροβοληθεί το 2010 στο Αιγάλεω-την ώρα που συνόδευε ένα ανήλικο παιδί- στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά είχε διαφύγει τον κίνδυνο.
Είχαν προηγηθεί από τον Μάιο του 2017 οι δολοφονίες των Βασίλη Γρίβα, Βασίλη Στεφανάκου, Γιώργου Λίτσα, Μανώλη Καραγιάννη, Βασίλη Ζησόπουλου, Κατερίνας Αναγνωστάκη, όπως κι ενός 61χρονου στο Περιστέρι. Τον περασμένο Νοέμβριο τραυματίσθηκε ένας άλλος 38χρονος ποινικός στον Πειραιά, ενώ δολοφονήθηκε και ο 46χρονος ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής στην Βούλα. Ακολούθησε η παγίδευση ΙΧ με εκρηκτικά με στόχο έναν Αυστραλό επιχειρηματία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Με την ΕΛ.ΑΣ να εκτιμά ότι αυτές οι επιθέσεις –με εξαίρεση τις επιθέσεις σε βάρος των προερχομένων από την Αυστραλία – συνδέονται μεταξύ τους. Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο είχε δολοφονηθεί ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός των ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστος που είχε επαφές στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με ορισμένους ποινικούς.