Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Στη Βουλή ο φάκελος Novartis – Για ποιο πολιτικό πρόσωπο ζητείτε η άρση ασυλίας

Στη Βουλή διαβιβάζει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέρος της δικογραφίας που αφορά στη διερευνώμενη υπόθεση της Novartis, ζητώντας την άρση ασυλίας μόνο του ...
πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου, ώστε στη συνέχεια οι εισαγγελείς Διαφθοράς να τον καλέσουν για κατάθεση ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινης πράξης (ενδεχομένως δωροδοκίας) στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Αυτό που είναι σαφές όμως είναι πρώτον, ότι δεν έχουν βρεθεί χρήματα σε λογαριασμό κάποιου από τους πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ούτε σε στενό συγγενικό πρόσωπο ή συνεργάτη, τόσο σε λογαριασμούς στο εξωτερικό όσο και στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό είναι το βασικό.
Το δεύτερο είναι ότι όποια και αν είναι η κατάληξη της έρευνας που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, θα πυροδοτήσει οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση καθώς η αντιπολίτευση θα κάνει λόγο για σκανδαλολογία και για σκευωρία που χρησιμοποιείται εν όψει εκλογών από την κυβερνητική πλειοψηφία. Θυμίζοντας την γνωστή ρήση Πολάκη ότι πρέπει να μπει κάποιος φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχουν μπει στην βάση αμφιλεγόμενων καταθέσεων από ανώνυμους μάρτυρες που έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζελος, Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.