Latest News

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ευρωεκλογές - Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές...
του Μαΐου.
Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να ρίξει και άλλα «βαριά» ονόματα υπουργών στη λίστα των Ευρωεκλογών έτσι ώστε να αποφύγει μια βαριά ήττα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την Έφη Αχτσιόγλου, θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα έχουν φυσικά και οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι υποψηφιότητες του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γιάννη Μουζάλα, της Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως στόχο συντριπτική νίκη στις Ευρωεκλογές, ενώ πολλά στελέχη της αναφέρονται σε αυτές ως «δημοψήφισμα» με θέμα «ναι ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή η στρατηγική φαίνεται να δουλεύει, αν κρίνει κανείς από τη μεγάλη «γαλάζια» συσπείρωση.
Ο Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος φυσικά δεν υποτιμά τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων και γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, ελπίζει ότι θα καταφέρει να μετριάσει τις εντυπώσεις αφού η ψήφος για την Ευρωβουλή θα συμπέσει με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και έτσι θα επιτρέψει την κινητοποίηση των απρόθυμων και απογοητευμένων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος του 2015, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλεγαν την αποχή.
Ίσως, αυτή η συμμετοχή να του επιτρέψει να κερδίσει ένα σχετικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, με μικρότερη διαφορά από τη ΝΔ από όσο προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις. Αυτό το αποτέλεσμα είναι που θα του επιτρέψει να πάει σε εθνικές εκλογές το φθινόπωρο.
Το σενάριο για το καλοκαίρι
Σε αντίθετη περίπτωση, και εφόσον η διαφορά είναι μεγάλη, ορισμένοι δεν αποκλείουν να στηθούν οι κάλπες ακόμα και στην αρχή του καλοκαιριού, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει στην εκλογική αναμέτρηση χαρακτήρα «επιβίωσης» της Αριστεράς, απέναντι στην «επέλαση» της συντηρητικής παράταξης, την οποία θα παρουσιάσει ως ακραία, δεξιά και εθνικιστική, με προθέσεις ρεβανσισμού.
Τα ονόματα που ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο
Για το ευρωψηφοδέλτιο ακούγονται ακόμα, χωρίς όμως κάποια επιβεβαίωση, τα ονόματα του Ηλία Νικολακόπουλου, καθώς επίσης και αυτά της Ράνιας Σβίγκου, του Γιώργου Κυρίτση, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιάννη Μπουρνού.
Από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στο «τραπέζι» έχουν πέσει πολλά ονόματα, αλλά η εικόνα δεν είναι ακόμα καθαρή. Πιθανολογούνται ως υποψήφιοι οι Λούκα Κατσέλη, Μαριλένα Κοππά, Σωτήρης Βαλντέν και Μαρία Ρεπούση.