Latest News

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Υπόμνημα Γιάννη Σπυράκη στον Γιώργο Γαβρίλη: Συμφέροντα καταστρέφουν την πόλη του Πειραιά

"Η πόλη καταστρέφεται για να εξυπηρετηθούν  τα μεγάλα συμφέροντα", τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Σπυράκης στον Αντιπεριφερειάρχη  Γεώργιο Γαβρίλη κατά την διάρκεια της...
 σημερινής τους συνάντησης.

Η συζήτηση περιεστράφη στα θέματα που κατέθεσε με το παρακάτω υπόμνημα ο Γιάννης Σπυράκης.


κ. Γεώργιο Γαβρίλη
Αντιπεριφερειάρχη  Πειραιά
                       29/03/2019
Αγαπητέ κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Επανέρχομαι σήμερα  στο γνωστό και φλέγον θέμα της επικίνδυνης γέφυρας της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη.
Όπως σας είχα ήδη ενημερώσει οι τεκμηριωμένες απόψεις της αρμόδιας υπηρεσίας σας δεν φαίνεται  να έκαναν το αυτί της Εταιρείας του ΤΡΑΜ, να ιδρώσει.
Κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποιήσαμε με μέλη του Συνδυασμού μας  στην επικίνδυνη Γέφυρα, διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια ότι:
α) Οι επικίνδυνες φθορές τις οποίες διαπίστωσε η Πολεοδομική σας υπηρεσία μπαλώνονται με νερό και τσιμέντο.
β) Οι εργασίες «αποκατάστασης» τις οποίες υποσχέθηκε η εταιρεία πραγματοποιήθηκαν από ένα τριμελές συνεργείο αλλοδαπών σοβατζήδων.
γ) Σε ερώτησή μας σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούσαν οι ως άνω εργαζόμενοι  μας είπαν ότι έχουν εντολή «να κλείσουν τις τρύπες για να μη φαίνονται τα σίδερα».
Όπως καταλαβαίνετε η Γέφυρα όχι μόνο δεν επισκευάστηκε και δεν στερεώθηκε αλλά η εταιρεία ακολούθησε μάλλον το γνωστό μοτίβο, ότι «όλα είναι εντάξει».
Έχοντας αντιληφθεί το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο όμως δεν φαίνεται να απασχολεί την Δημοτική αρχή, σας παρακαλώ να στείλετε  τους ειδικούς της υπηρεσίας σας προκειμένου να διαπιστώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των εργασιών.
Ο Δημοτικός Συνδυασμός μας παρακολουθεί στενά το θέμα που δεν έχει άμεσες σχέσεις με την ποιότητα αλλά με την προστασία της ίδιας της ζωής  του Πειραϊκού λαού.


Παράλληλα θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μας προς τους κατοίκους  της Πειραϊκής και να τονίσω ο Συνδυασμός μας τάσσεται κατά της επέκτασης του λιμανιού στην Πειραϊκή χερσόνησο συμμετέχοντας στην επιτροπή φορέων και κατοίκων της περιοχής.
Με κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος θα προστατεύσουμε την Πειραϊκή από τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος και το χρήμα.
Επίσης, κ. Περιφερειάρχη ζητώ την συμπαράστασή σας για την πάταξη του παραεμπορίου  στην πόλη μας δεδομένου ότι η Δημοτική αρχή έχει χάσει τον έλεγχο και ο Πειραιάς έχει μεταβληθεί σε τριτοκοσμική πόλη της Ασίας.
Επισημαίνω ακόμη την προσοχή που πρέπει να επιδείξετε   στο θέμα της ανάπλασης του Μικρολίμανου του οποίου την πατρότητα προσπαθεί να καπηλευτεί μια Δημοτική  αρχή που έχει αφήσει την πόλη μας ακόμη και χωρίς οδοκαθαριστές.
Δεδομένου ότι τα κονδύλια τα χορηγεί η Περιφέρεια απαιτούμε από σας την άμεση παρακολούθηση ώστε να μην έχουμε στο Μικρολίμανο «αξιοποίηση» όπως εκείνη της περιοχής της Τρούμπας με τα γνωστά αποτελέσματα (αύξηση εγκληματικότητας, πιστολίδια κ.λ.π.)
Σας γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται  η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία  και ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην εγκαταλελειμμένη βρώμικη και ακατάστατη, από τον Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, περιοχή της Φρεατίδος-Σκουλούδη, η οποία παραμένει «ξέφραγο αμπέλι» παρότι είναι φραγμένη! Δυστυχώς, οι κατολισθήσεις συνεχίζονται μετά και από τις περιβόητες τομές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και έχουν μείνει-μόλις δύο μέτρα από τον λεωφορειόδρομο μέχρι τον γκρεμό.
Όσο για το κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει καθημερινά στην πόλη μας και μάλιστα χωρίς την δρομολόγηση του δολοφονικού ΤΡΑΜ που διχοτόμησε και διέλυσε το κέντρο  και δημιούργησε προβλήματα σε όλον τον Πειραιά, ας απολογηθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος που περιμένει  με αγωνία να το εγκαινιάσει, αφού ποτέ δεν ακολούθησε τους πολίτες  σε όλες τις παρεμβάσεις τους, ούτε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας που τον παρακαλέσαμε να παρευρεθεί για να αποτραπεί η καταστροφή.
Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Πειραιά ακόμα και σήμερα δεν έχει αντιληφθεί τα καθήκοντά του και παρέμεινε αφανής επί 5 χρόνια".