Latest News

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Στη βουλή η επίθεση κατά της λέσχης του Εθνικού - Καταγγελία για την στάση της Αστυνομίας Πειραιά

Στη Βουλή φθάνει η επίθεση κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του Συνδέσμου Φιλάθλων “Πινέζες Θύρα 14” του Εθνικού στην Καστέλα, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ...
Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
«Αυτό - δήλωσε ο Κ. Κασταφάδος,  που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στον Πειραιά στη λέσχη του Εθνικού,  ήταν το ‘’κερασάκι στην τούρτα’’ μιας σειράς άθλιων περιστατικών στο χώρο του αθλητισμού. Από θαύμα στην κυριολεξία δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Η οπαδική αλητεία και ο επιδοτούμενος τραμπουκισμός, αποτελεί ντροπή για τη σύγχρονη κοινωνία μας. Τα φαινόμενα των οπαδικών στρατών που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι φυσικά της ομάδας που υποστηρίζουν, πρέπει να σταματήσουν. Είναι ευθύνη της Πολιτείας και των οργάνων της να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη. Να συλλάβουν τις συμμορίες που τραυματίζουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, και να βρουν τους πραγματικούς αυτουργούς αυτής της αθλιότητας».
Ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την πάταξη των φαινομένων βίας σε αθλητικούς αγώνες – και ιδιαίτερα σε αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου, καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους, αν λειτουργούν οι δυο Επιτροπές του νόμου 4049/2012 και ποια τα αποτελέσματά τους μέχρι σήμερα και αν εξετάζεται το ενδεχόμενο επικαιροποίησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.
Ειδικοτερα ρωτά τον υπουργό :
  1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την πάταξη των φαινομένων βίας σε αθλητικούς αγώνες – και ιδιαίτερα σε αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου, καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους;
  2. Λειτουργούν οι δυο Επιτροπές του νόμου 4049/2012; Και αν ναι, ποια τα αποτελέσματά τους μέχρι σήμερα;
  3. Εξετάζει το ενδεχόμενο επικαιροποίησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου;

Καταγγελία Μπελαβίλα για τη στάση της ΕΛΑΣ μετά την επίθεση κατά του Εθνικού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας εεξέδωσε ανακοίνωση για την στάση της ΕΛΑΣ μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Εθνικού, καταγγέλλοντας τα εξής:

"Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει η στάση των αστυνομικών αρχών στην πόλη μας μετά το αιματηρό συμβάν κατά του Εθνικού την Παρασκευή το οποίο ομόφωνα καταδικάστηκε από τη δημοτική αρχή και τους υποψηφίους δημάρχους.

Το Σάββατο άδικα επιχειρήσαμε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις καθώς τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση όσο και η Ασφάλεια Πειραιά δεν είχαν γνώση των εξελίξεων και μόνο μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες μας πληροφόρησαν ότι του συμβάντος έχει επιληφθεί το Τμήμα αθλητικής βίας της ΓΑΔΑ.

Ακόμα και έτσι όμως δεν είναι δυνατόν ανώτατοι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται και να προστατεύουν τους πολίτες του Πειραιά, να δηλώνουν άγνοια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επικοινωνία μας ανώτατος αξιωματικός χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση «περιστατικό φθορών»! Μας ανησυχεί αυτή η χαλαρότητα.

Οι επερχόμενες κρίσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία".


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Επίθεση χούλιγκαν σε σύνδεσμο του Εθνικού - Δηλώσεις Μώραλη, Βλαχάκου, Μπελαβίλα - REPORTAZ NET 


 Καταγγελία - σοκ για την επίθεση στον Εθνικό Πειραιώς - REPORTAZ NET