Latest News

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Το αόρατο έργο της Δούρου και το δίλημα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής


 Το αόρατο έργο της κας Δούρου αναδεικνύει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών στην ...

Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού  "Νέα Αρχή για την Αττική" Γιώργο Πατούλη.

Η χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέδειξε ότι μετά από 4,5 χρόνια παραμονής της κας Δούρου στο τιμόνι της Περιφέρειας:

  1. Εξακολουθεί να λειτουργεί στην Αττική η μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή της Ευρώπης. Το Λεκανοπέδιο δεν διαθέτει σήμερα ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν υπάρχει ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο, δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και πολύ σύντομα, στις αρχές του 2020 που θα κλείσει η Φυλή, δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια. Η Αττική εκπέμπει SOS και η κα Δούρου «κληρονομεί» στην επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας μια «πυρηνική βόμβα».
  2. Το Λεκανοπέδιο και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες  εξακολουθούν να ζουν χωρίς επαρκή αντιπλημμυρική προστασία. Δεσμεύθηκε προεκλογικά ότι θα παραιτηθεί αν δεν λύσει το πρόβλημα, αλλά η δέσμευση της αυτή, «πνίγηκε» στη Μάνδρα πριν από 1,5 χρόνο.
  3. Στη «βάρδια» της κας Δούρου συνέβη η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που γνώρισε η Αττική από πυρκαγιά και χάθηκαν 100 συνάνθρωποί μας, αν και μας διαβεβαίωνε λίγες ημέρες πριν την καταστροφή ότι η Περιφέρεια Αττικής  είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.
  4. Εξακολουθούμε να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τα υγρά απόβλητα πολλών περιοχών της Ανατολικής Αττικής και δυστυχώς εξακολουθούν να αποτελούν οι βόθροι, καθημερινότητα του 21ου αιώνα. Βόθροι και ανοιχτή χωματερή είναι η κληρονομιά Δούρου στους πολίτες της Αττικής.
  5. Δεν έχουν αναληφθεί ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Αττική. Στον απολογισμό της η κα Δούρου «ξέχασε» να αναφέρει πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, από τις δήθεν πρωτοβουλίες που η ίδια διαφημίζει.
  6. Έχει εντάξει στον προγραμματισμό της Περιφέρειας κι έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αυτά να εκτελεστούν, αφού υπερβαίνουν κατά 2,5 τουλάχιστον φορές τα διαθέσιμα κονδύλια. Με fake προϋπολογισμούς δεν γίνονται έργα. Ούτε είναι δυνατόν να δεσμεύεται η επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας από το σχεδιασμό της κας Δούρου.
  7. Η Περιφέρεια λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κομματικό πρόσημο. Στήριξε με τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας την αδιέξοδη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, στερώντας τα χρήματα αυτά από τους πολίτες του Λεκανοπεδίου που διψά για έργα ουσίας. Ενώ ήταν ουσιαστικά απούσα από τον πολιτικό διάλογο που διεξήχθη για την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Στο δημόσιο διάλογο για τον Κλεισθένη επέλεξε να στηρίξει τη γραμμή της κυβέρνησης και τις όποιες αντιρρήσεις της, προτίμησε να τις εκφράσει στα όργανα του κόμματος της κι όχι στην κοινωνία.
  8. Το δήθεν κοινωνικό της πρόσημο δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού χρησιμοποιεί τα χρήματα της Περιφέρειας για να στηρίξει ευθύνες και λειτουργίες του Κεντρικού Κράτους, όπως η αγορά εξοπλισμού για τα νοσοκομεία, ενώ τα χρήματα αυτά έπρεπε να διατίθενται για την πρόληψη της υγείας και για τη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών που σήμερα υπολειτουργούν.
  9. Όλα αυτά τα χρόνια δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία για την ανάδειξη των χώρων πρασίνου της Αττικής.
Ο απολογισμός των πεπραγμένων και το αόρατο έργο  της κας Δούρου αναδεικνύει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: Παράταση της παρακμής ή μια νέα αρχή;
Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες του Λεκανοπεδίου δεν θα επιλέξουν παράταση της σημερινής παρακμής κι επιστροφή σε αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος. Θα επιλέξουν μια Νέα Αρχή για την Αττική, με μια νέα , ικανή κι αποτελεσματική ηγεσία στο τιμόνι της Περιφέρειας.