Latest News

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Τι λένε τα νούμερα για τη ΝΔ στη Β' Πειραιά

Μια εξαιρετικά δύσκολη εκλογικά περιοχή για τη ΝΔ είναι η Β' Περιφέρεια Πειραιά και αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, αρκεί ...

να ρίξει μια ματιά στα αποτελέσμα των εκλογικών αναμετρήσεων από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. 

Τα γαλάζια ποσοστά στη Β' Πειραιά κυμαίνονταν μεταξύ 28% και 32%, ανάλογως εάν πρώτο κόμμα πανελλαδικά ή όχι στην πάλαι ποτέ εποχή του δικομματισμού ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάσει δυνάμεις κι έχει πλέον ένα ποσοστό περί το 18% σύμφωνα με τα αποτελέσμά στις τελευταίες διπλές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015.
Δηλαδή, μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει χάσει ένα ποσοστό περί το ένα 10% με 14% ψηφοφόρων που έχουν κατευθυνθεί κυρίως προς την Χρυσή Αυγή, αλλά και ένα μικρότερο προς τους ΑΝΕΛ.

Τώρα το αστείο με τα νούμερα είναι ότι κάποιοι άσχετοι και μη υποστηρίζουν δημόσια ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να περάσει το 30% στην Β' Πειραιά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!
Προφανώς ή δεν γνωρίζουν την περιοχή ή είναι εκτός πραγματικότητας
αν και δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα όπως λένε τα νούμερα...

@ Αυτά τα νούμερα καλό είναι να τα πει κάποιος στους πολιτευτές και δη στους νέους υποψήφιους της  ΝΔ, ώστε να μην πέσουν από τα γαλάζια σύννεφα το βράδυ των εκλογών...