Latest News

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Αποκάλυψη: «Λαμπερή» ηθοποιός και κοσμοπολίτισσα συγγραφέας σε κύκλωμα με… χαρτορίχτρες!

Πανίσχυρα μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα, Αφρικανοί μάγοι που «βλέπουν» την κρυστάλλινη σφαίρα, χαρτορίχτρες με διόραση και καφετζούδες που λένε το φλιτζάνι και ...
το πιατάκι.
Όχι, δεν πρόκειται για χαρακτήρες από κωμωδία, αλλά για «επαγγέλματα» που κάνουν χρυσές δουλειές στην Ελλάδα της κρίσης. Επίλυση προσωπικών διαφορών, πνευματική υποστήριξη, πολύτιμες συμβουλές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, γιατροσόφια, ακόμη και εύρεση εργασίας υπόσχονται περιφερόμενοι μάγοι, μελλοντολόγοι και μέντιουμ, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες.
Οι περιπτώσεις απάτης είναι χιλιάδες και, παρότι η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει το πρόβλημα και έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες, επί της ουσίας αδυνατεί να ελέγξει τους ημεδαπούς (κυρίως ημεδαπές), αλλά και τους εισαγόμενους προφήτες εξ Αφρικής, αλλά και τα κυκλώματα που δρουν στην Αττική και την Περιφέρεια.
Δίχως να έχουν δίπλωμα από κάποια σχολή, χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ φόρου, οι τσαρλατάνοι εξαπατούν διαδοχικά ανέργους, απογοητευμένους και κάποιους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.
Η «δουλειά» είναι απλή. Με διαφήμιση σε έντυπα και μέσω ειδικών φυλλαδίων που διανέμονται χωρίς φειδώ στα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, αλλά κυρίως από «στόμα σε στόμα»οι σύγχρονοι προφήτες υπόσχονται πνευματική υποστήριξη, καταπολέμηση παθήσεων και… λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.
Ο αριθμός των καταγγελιών που φτάνουν στα Αστυνομικά Τμήματα και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δυστυχώς, είναι αρκετά μικρότερος της απάτης που συντελείται. Και αυτό το γνωρίζουν οι επιτήδειοι που θησαυρίζουν «πουλώντας» δήθεν προβλέψεις και πληροφορίες από το… υπερπέραν, για επαγγελματικά, αισθηματικά, οικονομικά κ.ά. Δεν είναι μόνο η… πρόβλεψη που κοστίζει, αλλά και τα μαγικά γιατροσόφια ή μαντζούνια που πωλούν οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι έναντι εκατοντάδων, σε κάποιες περιπτώσεις και χιλιάδων ευρώ. Θύματα, μάλιστα, έχουν πέσει και πολλοί «επώνυμοι» που έπεσαν στα νύχια των συγκεκριμένων μέντιουμ, μάγων και… διορατικών ανθρώπων!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πασίγνωστης τηλεοπτικής παρουσιάστριας η οποία —σύμφωνα με καταγγελία της στην Αστυνομία— έπεσε θύμα της «κυρίας Σουλτάνας» που προσφέρθηκε να τη «βοηθήσει» στον αισθηματικό τομέα. «Μου ζήτησε να πάρω μια ελιά και κάθε μέρα να καίω ένα φύλλο της ελιάς και να λέω το όνομά του. Για λίγες ημέρες το έκανα αυτό, αλλά είδα ότι δεν είχε αποτέλεσμα και σταμάτησα. Μου έφαγε όμως πολλά λεφτά…» φέρεται να έχει καταθέσει στις Αρχές η εντυπωσιακή παρουσιάστρια. Η ίδια υποστήριξε ότι τα χρήματα που έδωσε, τόσο για τις υπηρεσίες του… μέντιουμ όσο και για κάποια έλαια, κεριά κ.λπ. που αγόρασε, ήταν χιλιάδες ευρώ.
Στη «Λάμψη» και το «Καλημέρα ζωή»
Να εκμεταλλευτεί την αναγνωσιμότητα που κέρδισε μέσα από τη συμμετοχή της στα πασίγνωστα τηλεοπτικά σίριαλ «Καλημέρα ζωή» και «Λάμψη» επιχείρησε (και τα κατάφερε) νεαρή ηθοποιός που παρουσιάζεται ως «χαρισματικό» άτομο. Για τη συγκεκριμένη, έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία από γονέα κοπέλας,ο οποίος ανέφερε ότι το…μέντιουμ «έφαγε» πολλά χρήματα από την κόρη του, υποσχόμενη πως με τα «μαγικά» της θα επέστρεφε ο πρώην σύντροφός της, χωρίς φυσικά να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ίδιο και γνωστή «λαϊκή» συγγραφέας , η οποία το «γύρισε» στο…μέντιουμ και στα χαρτιά, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά κυρίως από απογοητευμένα ερωτικά θύματα.
Ακόμη μεγαλύτερες απάτες φέρεται να έκανε αυτοαποκαλούμενος «Διδάκτωρ Μέντιουμ», ο οποίος κατηγορείται ότι απέσπασε από ευκολόπιστα θύματα δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να δώσει «λύσεις» σε αισθηματικές υποθέσεις, ακόμη και για να «βοηθήσει» άτομο να μην καταδικαστεί για κακούργημα! «Τα χρήματα μου τα ζητούσε για να επαναφέρει την πρώην κοπέλα μου. Μου έλεγε ότι ήταν πολύ κοντά στον στόχο. Συνέχεια έλεγε τελειώνουμε και συνέχεια ζητούσε χρήματα», φέρεται να έχει καταθέσει σε βάρος του ένας επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του… αετονύχη μέντιουμ.
Η νέα τάση στα… μέντιουμ, που ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης, είναι οι Αφρικανοί μάγοι με εντυπωσιακά ονόματα, όπως ο «Dinami Falou», με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, ο οποίος υπόσχονταν —σε φυλλάδια που κυκλοφορούσε— ότι μπορούσε να κάνει ακόμη και άγνωστους ανθρώπους να ερωτευτούν. Μία τέτοια απάτη είχαν στήσει και δύο άτομα από την Γκάμπια, ηλικίας 35 και 46 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στα Γιάννενα. Και μόνο το όνομα πάντως δείχνει την κωμική πλευρά του συγκεκριμένου… πνευματιστή, καθότι παραπέμπει στο ανδρικό γεννητικό όργανο (σ.σ. «φαλός», στα αρχαία ελληνικά).
50.000 …αμοιβή
Μια γρήγορη αναζήτηση στον «χρυσό οδηγό» φέρνει στην επιφάνεια δεκάδες σελίδες με ονόματα και διευθύνσεις επαγγελματιών σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι «αδήλωτοι» εκτιμώνται σε πολλαπλάσιους, συνολικά αγγίζουν τα 50.000 άτομα. Όσο η οικονομική ύφεση βαθαίνει, τόσο η ζήτηση για πάσης φύσεως υπερφυσική συμβουλευτική αυξάνεται και μαζί με αυτήν και οι τιμές των ειδικών. «Χωρίς σύσταση δεν σε δέχονται», αναφέρει τακτική πελάτισσα. Οι θαμώνες επισκέπτονται άπαξ μηνιαίως τον προσωπικό τους συμβουλάτορα και η «ταρίφα» ξεκινάει από τα 40 ευρώ. «Ανεβαίνει πολύ, φτάνει τα 500, τα 1.000 ή και τα 50.000 ευρώ αν διαπιστώσει ότι σου έχουν κάνει… μάγια».
Πριν από λίγες ημέρες, άλλη μία σύλληψη έφερε το θέμα εκ νέου στην επικαιρότητα. Μια γυναίκα στα Τρίκαλα κατήγγειλε δύο γυναίκες, που υπόσχονταν ότι με βότανα και ευχές μπορούσαν να βοηθήσουν σε θεραπεία ασθενούς. Για την πρώτη «τελετή» ζήτησαν 1.500 ευρώ, αλλά εν συνεχεία απαίτησαν 5.000 ευρώ, εξοργίζοντας την άλλη πλευρά, που απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Η δικογραφία, που θα σχηματιστεί εις βάρος τους, όμως, ωχριά μπροστά σε υπόθεση ομάδας μέντιουμ της πρωτεύουσας, που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις του νόμου για όπλα. Οι πρωτεργάτες του εν λόγω γραφείου είχαν κατορθώσει να συνωστίζονται οι πελάτες έξω από τα παραρτήματά τους σε Πειραιά και Αθήνα, ενώ σχεδίαζαν να επεκτείνουν το καλοκαίρι τη δραστηριότητά τους και στη Μύκονο. Δεν πρόλαβαν, καθώς προηγουμένως μια εξαπατημένη πελάτισσα οδήγησε τις διωκτικές Αρχές στις περιβόητες μάντισσες, που φέρονταν να έχουν λάβει το χρίσμα από την… Πόλη.
Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν ήταν εντυπωσιακές, αφού οι αμοιβές τους ήταν εξωπραγματικές. Συγκεκριμένα, πελάτισσα πλήρωσε 52.000 ευρώ σε τρεις μήνες. Βέβαια, οι υπηρεσίες που προσέφεραν έμοιαζαν εξίσου πολύτιμες: Προέβλεπαν και απέτρεπαν προδιαγεγραμμένους θανάτους, ενώ διέκριναν από το σπέρμα την πίστη και τη γονιμότητα κάθε άνδρα.
Σε νέες κατευθύνσεις διοχετεύει το ταλέντο του λαοφιλής εδώ και 30 χρόνια αστρολόγος που στο ενεργητικό του έχει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση γνωστής λαϊκής αοιδού από μάγια αλλά και μια υποψηφιότητα με πολιτικό κόμμα για θέση περιφερειακού συμβούλου. Ο ερευνητής-μελλοντολόγος, όπως αυτοαποκαλείται, μετέβη μέχρι τη Ναύπακτο, προκειμένου να ξορκίσει σπίτι το οποίο κρύβει μεν χρυσές λίρες, αλλά ταυτόχρονα φέρει και μια προαιώνια κατάρα.
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο