Latest News

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο «Ελεύθερος Τύπος απέλυσε τον καλύτερο συντάκτη με... δημοσίευση!


 Από το Νίκο Κουφάκο

Έναν από τους καλύτερους και παλαιότερους δημοσιογράφους απέλυσε ο "Ελεύθερος Τύπος" με...
δημοσίευμα στην εφημερίδα!



Ο λόγος για τον πολύ καλό συνάδελφο Θανάση Αργυράκη, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται από το 1995 στον "Ελεύθερο Τύπο"  και συνέχισε με την επανέκδοση της εφημερίδας το 2009, όταν παλαιοί συντάκτες έστησαν το νέο φύλλο μετά το ξαφνικό "λουκέτο" του "Ε.Τ." από τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Την άδικη και αναίτια απόλυση δημοσιογράφου καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, όπου σημειώνει πως «η εργοδοσία ξεπέρασε κάθε όριο αντεργατικής συμπεριφοράς, δημοσιεύοντας στην ίδια την εφημερίδα που εργαζόταν ο συνάδερφος την απόλυσή του, επειδή ήταν αγνώστου διαμονής»!
 «Πρόκειται για πράξη καθαρά εκδικητική που σκοπό έχει να επιδείξει την εμπάθεια, το θράσος και την αλαζονεία που τη διακατέχει», καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» για την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Θανάση Αργυράκη.

Η εργοδοσία ξεπέρασε κάθε όριο αντεργατικής συμπεριφοράς, δημοσιεύοντας στην ίδια την εφημερίδα που εργαζόταν ο συνάδελφος την απόλυσή του, επειδή ήταν αγνώστου διαμονής! Πρόκειται για πράξη καθαρά εκδικητική που σκοπό έχει να επιδείξει την εμπάθεια, το θράσος και την αλαζονεία που τη διακατέχει.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θα καταγγείλουμε το πρωτοφανές γεγονός στην Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό του συναδέλφου, ο οποίος απολύθηκε άδικα και αναίτια».