Latest News

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Επεισόδια στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, χημικά και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητής Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον...
αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκωνέα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ένταση στην οδό Στουρνάρη, στο οδόφραγμα που έχει στηθεί κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ ήδη ένα Ι.Χ. έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 18.00 το από στα Προπύλαια και με συνθήματα ενάντια στην αστυνομική καταστολή, μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, από όπου και έφτασαν ξανά στα Προπύλαια.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση τη διαδήλωση, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια ένταση.
Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μαζικό προληπτικό έλεγχο στοιχείων ατόμων που κατευθύνονταν προς την συγκέντρωση, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή.
Ωστόσο, οδοφράγματα έχουν στηθεί σε σημεία των Εξαρχείων ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πέριξ της περιοχής. Συγκεκριμένα, έχει υψωθεί οδόφραγμα και στο ύψος της Νοταρά με τη Πατησίων. Αξίζει να αναφερθεί, ότι με απόφαση των πρυτανικών αρχών κλειστό παραμένει το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε, το ΕΕΚ, τα ΚΚΕ-ΜΛ και μλ-ΚΚΕ, καθώς και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση σημειώνοντας ότι «απέναντι σε ένα σύστημα που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι σφαίρες στη νεολαία και λεφτά στις τράπεζες και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν συμφέρον και μπορούν να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το πρωί πολλοί μαθητές συμμετείχαν στην αντίστοιχη μαθητική κινητοποίηση, στο περιθώριο της οποίας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ.