Latest News

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν Σκουρλέτη, Ρήγα, Δρίτσα και Φίλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μπει στο Πολυτεχνείο, άγνωστοι τους επιτέθηκαν με στόχο να τους εμποδίσουν να μπουν στον χώρο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας είπε: «Αυτό που σήμερα εδώ διαμορφώθηκε δεν τιμά τους αγώνες της γενιάς εκείνης».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός έκανε λόγο για συγκεκαλυμμένο φασισμό. «Είναι οι αυριανοί φασίστες εν δυνάμει. Δεν θα τους αφήσει ο λαός, όμως, είναι μια αισχρή φασιστική μειοψηφία»
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε: «Πρόκειται για ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή».
«Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού» δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας λίγο μετά τα όσα συνέβησαν στην είσοδο του Πολυτεχνείου.
«Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που ήταν μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρεμποδίστηκαν από ομάδα νεαρών να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, κατέθεσαν στεφάνι προκειμένου να τιμήσουν την 45η επέτειο της εξέγερσης, χαρακτήρισε «απολύτως καταδικαστέες» τις ενέργειες προπηλακισμών. «Προσβάλλουν τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές το ’73»  αναφέρει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.
«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού.