Latest News

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δικαίωση για το παράνομο εμπόριο στον Δήμο Πειραιά! Κέρδισε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό προώθησης επιχειρηματικότητας (ΦΩΤΟ REPORTAZ NET)

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά ο Δήμος Πειραιά κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση του Επιχειρηματικού Πνεύματος» στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2018,  για τη στρατηγική στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά, ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 20/11/2018 στην πόλη Graz της Αυστρίας.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση, η οποία έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς και  ευρωπαϊκές διακρίσεις που έχει ήδη αποσπάσει ο Δήμος  Πειραιά, για τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως υποβλήθηκαν 303 προτάσεις από 32 χώρες, γεγονός που έκανε τη διαδικασία επιλογής ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η πρόταση του Δήμου Πειραιά, καθώς και οι προτάσεις από την Εσθονία και το Βέλγιο επιλέγησαν από την επιτροπή αξιολόγησης ως οι 3 επικρατέστερες στην κατηγορία τους.
Για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας
 Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεσπίστηκε από τη Γενική ∆/νση Επιχειρήσεων το 2006, για να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την αριστεία ∆ηµόσιων Φορέων, που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν όλες οι χώρες της ΕΕ, καθώς και η Ισλανδία, η Σερβία και η Τουρκία. Από το 2006 έως σήμερα, πάνω από 2.800 πρωτοβουλίες έχουν διαγωνισθεί και έχουν υποστηρίξει τη δημιουργία χιλιάδων νέων επιχειρήσεων.

@ Συγχαρητήρια!