Latest News

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά - Ποιος αναλαμβάνει τη θέση του

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν λίγο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες.
 Ο λόγος της παραίτησης είναι η μη κάλυψη του ίδιου απέναντι στον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κ. Κοτζίας είχε κάνει καινούργια έμμεση επίθεση με πολλά υπονοούμενα στον κ. Καμμένο ζητώντας να αναλάβει η βουλή τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων που μεταξύ αυτών είναι και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Όπως φέρεται να δήλωσε και ο ίδιος σε στενούς του συνεργάτες:
«Ο πρωθυπουργός βάζει στο ίδιο τσουβάλι εμένα και τον Καμμένο. Η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω απ’ όλα..»
Ο Νίκος Κοτζιάς στο twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, δήλωσε.
« Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος» συνέχισε.

Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος


Τσίπρας: Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση Κοτζιά

Μετά την παραίτησή που υπέβαλε πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο το αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  
Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».