Latest News

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Καρέ καρέ η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Εικόνες- ντοκουμέντα)

Νέα στοιχεία έρχονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, πριν από ...
πέντε χρόνια.
Η μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, παρουσιάστηκε μια εβδομάδα πριν τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο λόγος για στιγμιότυπα από κάμερες ασφαλείας, απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, καθώς και καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων.
Η έρευνα αποτελεί αίτημα της οικογένειας Φύσσα προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.
Σημειώνεται ότι το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (FA) έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, και διαθέτει ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, τεχνολόγων, κι άλλων ειδικών και πραγματογνώμων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας προκαλούν ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας και κατά πόσο υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και αστυνομικές δυνάμεις είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.
Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο υποστήριξαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση. 
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ήταν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία.
Η παρούσα αναφορά ερευνά την φερεγγυότητα των μαρτυριών αυτών και συνοδεύει τη σχετική μελέτη σε μορφή βίντεο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την 19η Ιουλίου 2018.
Στις 23:59:08, από την οδό Τσαλδάρη πέρασε το κονβόι των χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.
Οι χρυσαυγίτες έρχονταν από την κατεύθυνση της λεωφόρου Σαλαμίνος που οδηγεί στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια και έστριψαν στην οδό Κεφαλληνίας, εφόσον δεν φαίνονται στην επίμαχη κάμερα που καλύπτει τη γωνία της οδού Ξάνθου.
Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς σταμάτησε μπροστά τους ενώ αυτοί βρίσκονταν ακόμα στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη. Από τη θέση του οδηγού ο Ρουπακιάς ρώτησε τον Παύλο αν γνωρίζει την οδό Κεφαλληνίας.
Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην παρέα του Φύσσα, περνώντας μπροστά από τους αστυνομικούς. Ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι, του τράπηκαν σε φυγή προς την οδό Τσαλδάρη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της μελέτης του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, η δολοφονία του Παύλου έγινε στο χρονικό πλαίσιο μεταξύ των 00:03:23 και 00:04:06.