Latest News

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Εισαγγελία καλεί τη Δούρου κι άλλους 10 ως υπόπτους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα...

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καλείται ως ύποπτος, μαζί με άλλα 10 άτομα, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις πλημμύρες στην Μάνδρα που άφησαν πίσω τους 24 νεκρούς τον...
περασμένο Νοέμβριο.

Η εποπτεύουσα εισαγγελέας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παραπέμπει τους υπόπτους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για να δώσουν ανωμοτί κατάθεση  για ενδεχόμενη διάπραξη των εξής αδικημάτων:
1) Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια
2) Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή
3) Σωματικές βλάβες
4) Παραβίαση κανόνων οικοδομικής
Εκτός της Ρένας Δούρου, στους υπόπτους περιλαμβάνονται η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.
Ειδικότερα η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατος δικογραφίας καθώς και του πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που είχε στα χέρια της από το καλοκαίρι. Στο πόρισμα τους, οι ελεγκτές διαπιστώνουν δεκάδες παραβάσεις του νόμου και παραλείψεις ενεργειών, όπως η καταπάτηση ρεμάτων και η αυθαίρετη δόμηση μέσα σε αυτά από τον Δήμο Μάνδρας και ιδιώτες. Καταγράφονται, συγκεκριμένα, 39 αυθαίρετες κατασκευές εντός ρεμάτων, μεταξύ των οποίων δημοτικό αμαξοστάσιο, κέντρο διασκέδασης, βενζινάδικα, γήπεδο, κατοικίες και αποθήκες. Καταλογίζονται σοβαρότατες ευθύνες τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας Ελευσίνας, όσο και στο Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο, σύμφωνα με τους ελεγκτές, καθυστέρησε τρία χρόνια να αποφανθεί αν είναι δασικές ή όχι περιοχές όπου έπρεπε να γίνουν έγκαιρα αντιπλημμυρικά έργα.