Latest News

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Η απόλυτη ξεφτίλα του κράτους με το μπλακ άουτ στην Ύδρα : Ποιοι ευθύνονται για το χάος στο νησί (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μπάχαλο εξακολουθεί να επικρατεί στην Ύδρα, καθώς εδώ και τουλάχιστον 35 ώρες το νησί παραμένει...
χωρίς ρεύμα. 

Οι ευθύνες για το απίστευτο αλαλούμ της ηλεκτροδότησης έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς από την κυβέρνηση μέχρι την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) που δεν φρόντισαν να προβλέψουν να αντιμετωπίσουν άμεσα ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε κοντινό νησί του Σαρωνικού, με αποτέλεσμα να δυσφημήσουν διεθνώς  τουριστικά τη χώρα μας.

Με μηνύσεις «απαντούν» οι ξενοδόχοι της Ύδρας στο μπλακ άουτ 
Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αγωγές αποζημιώσεων σκοπεύουν να αντιδράσουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες της Ύδρας στο γενικευμένο μπλακ άουτ που προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί τους κατοίκους και τους τουρίστες.Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η πρόεδρος των ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη. 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση. Οι ρυθμοί στο νησί έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην κανονικότητα τους.
Όσον αφορά την υδροδότηση μόνο κάποιες ορεινές περιοχές είναι ακόμα χωρίς νερό.
Όλα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα, στις 05:30, όταν για άγνωστο λόγο διεκόπη η ηλεκτροδότηση.
Παρά τις υποσχέσεις της ΔΕΔΔΗΕ για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα το νησί να παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα βυθισμένο στο σκοτάδι και οι επαγγελματίες στην απόγνωση.
Εξαιτίας του γεγονότος ότι το νησί δεν έχει ρεύμα, υπάρχουν και προβλήματα στην υδροδότηση, καθώς δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο. Επίσης δεν λειτουργούν τα ΑΤΜ. 
Πολλοί επισκέπτες του νησιού με το πρώτο φως της ημέρας, βλέποντας ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται, πήραν άρον άρον τα πράγματά τους και επιβιβάστηκαν στο δελφίνι επιλέγοντας διπλανά νησιά όπως οι Σπέτσες ή απλά επιστρέφοντας σπίτια τους. 
Τη μεγαλύτερη ζημιά την έχουν υποστεί οι επαγγελματίες οι οποίοι αφενός υφίσταντο άμεσες οικονομικές βλάβες μια και τα προϊόντα τους σάπισαν ενώ ούτε χθες το βράδυ, ούτε σήμερα το πρωί μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, αφετέρου καταγγέλλουν ότι δυσφημίζεται το νησί με ό,τι αυτό σημαίνει. 
Πάντως, τη νύχτα στο νησί έφθασε μια υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να βοηθήσει στο πρόβλημα της υδροδότησης, ενώ με πλοίο του πολεμικού ναυτικού μεταφέρονται δύο γεννήτριες για την επίλυση του προβλήματος. 
Αγανάκτηση...Πέρα από όλα τα άλλα, το λιμάνι γέμισε και με σκουπίδια
Στοίβες από νωρίς
Κάποια καταστήματα με μικρές γεννήτριες μπορούν έστω να ψήσουν έναν καφέΕνώ άλλα προσφέρουν το ρεύμα της γεννήτριας για να φορτίσει η γειτονιά τα κινητά της
Τυχεροί οι ελάχιστοι που είχαν γεννήτρια37 ώρες και πλέον χωρίς ρεύμα είναι πολύ...Καφετέριες στο σκοτάδιΤο νησί είναι χωρίς ρεύμα από χθες τα ξημερώματα στις 05:30Λάμπες με μπαταρία για να μη σκοντάφτουν στα πράγματαΜην μπορώντας να κάνει κανείς και πολλά πράγματα, πολλοί επέλεξαν να πάνε για έναν καφέ... Οι απεγνωσμένοι επαγγελματίες πετούν σε μαύρες σακούλες τα τρόφιμα που είχαν στα ψυγεία τους και πλέον σάπισανΑναμένοντας το πλοίο... Τα τουριστικά καταστήματα βυθισμένα στο σκοτάδι δεν μπορούν να πουλήσουν κάτι μιας και δεν λειτουργούν οι ταμειακές
Ερώτηση στη Βουλή από τον Κώστα Κατσαφάδο
Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος, αναφορικά με το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει από χθες, στο νησί της Ύδρας, λόγω της ολικής διακοπής ρεύματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε ημέρα που περνά η Κυβέρνηση αυτή επιβεβαιώνει ότι είναι η πιο επικίνδυνη, η πιο ανίκανη που γνώρισε ο τόπος. Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις μας, παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου του νησιού, από χθες το μεσημέρι, η Κυβέρνηση, με ώρες καθυστέρηση, αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο: Να κηρύξει το νησί της Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ανικανότητά τους όμως είναι τέτοια, που το νησί παραμένει για δεύτερη μέρα στο σκοτάδι, ενώ  αρκετές περιοχές δεν έχουν ούτε νερό.
Αποτέλεσμα είναι, επαγγελματίες να καταστρέφονται, το νησί και η Ελλάδα να δυσφημούνται στους χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται στην Ύδρα και οι υπεύθυνοι, χωρίς να ντρέπονται, να πετούν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τα όργανα της Πολιτείας να δώσουν αμέσως λύση και παράλληλα, να φροντίσουν να καλύψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί κάτοικοι και επαγγελματίες της Ύδρας.
Φέρνω το θέμα άμεσα στη Βουλή, με Ερώτησή μου και παράλληλα, στη Δικαιοσύνη για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Με τη ζωή κι την περιουσία των πολιτών κανείς δεν έχει το δικαίωμα  να παίζει. Κανείς δεν μπορεί να διασύρει την Ύδρα, την Ελλάδα, στα μάτια των ξένων επισκεπτών της. Φτάνει πια. Αυτή η ανίκανη Κυβέρνηση πρέπει να φύγει»


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 942/27-8-2018)


Προς:    Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
 Υπουργείο Εσωτερικών
 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
 Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής


Θέμα: Ολικό μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι το νησί της Ύδρας.
Μια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν από χθες, όσοι βρίσκονται στην Ύδρα. Συγκεκριμένα, το νησί βρίσκεται από τις 4 το πρωί Κυριακής σε ολική διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω αδιευκρίνιστης βλάβης. Το νησί μετρά μέχρι αυτή την ώρα, παραπάνω από ένα εικοσιτετράωρο σε ολικό μπλακ άουτ -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνολική ζωή του νησιού εν μέσω τουριστικής περιόδου- ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι, μέχρι τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκονται εκεί δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της βλάβης και δεν διευκρινίζεται καν ο χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, το νησί έχει μείνει και χωρίς υδροδότηση, καθώς χωρίς ρεύμα έχει διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού, αλλά και τα αντλιοστάσια.
Όπως είναι φυσικό επακόλουθο στο νησί επικρατεί χάος. Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού από χθες αναγκάζονται να ζουν σε πρωτόγονες καταστάσεις, χωρίς ρεύμα και νερό. Οι επαγγελματίες μιλούν για τεράστια οικονομική καταστροφή, καθώς αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν, αφετέρου καταστρέφονται όλες τους οι προμήθειες. Την ίδια ώρα, τα ΑΤΜ του νησιού δεν λειτουργούν και υπάρχει κόσμος που έχει μείνει χωρίς χρήματα.
Χθες το βράδυ η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι το οποίο έγινε τελικά σήμερα το πρωί, με ένα εικοσιτετράωρο καθυστέρηση. Ωστόσο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν εστάλησαν στο νησί γεννήτριες, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές του ανάγκες σε ρεύμα, ενώ στις 3 τη νύχτα, με σημαντική καθυστέρηση, έδεσε στο λιμάνι η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, για να βοηθήσει στα προβλήματα υδροδότησης.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
  1. Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που υπέστησαν και υπόκεινται κάτοικοι και επισκέπτες της Ύδρας;
  2. Τι πρόκειται να πράξουν για την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ύδρας; Πώς πρόκειται να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί κάτοικοι και επαγγελματίες της Ύδρας;
  3. Για ποιο λόγο χάθηκε ένα εικοσιτετράωρο μέχρι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;
  4. Για ποιο λόγο, σε ένα νησί που βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, άργησαν τόσο πολύ να φτάσουν οι γεννήτριες και η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνοντας κατοίκους και επισκέπτες στο χάος;


Ο Ερωτών Βουλευτής   Πειραιάς, 27 Αυγούστου 2018
Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δήλωση του Καρυδη Δημήτρη πρ Βουλευτή και μελους της ΚΕ του Κινηματος Αλλαγης :<Η Υδρα πληρώνει πολύ βαριά την διάλυση του κράτους και την αδιαφορία των Συριζανελ>


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 

Πάνω απο 24 ώρες εχουν περάσει και η Υδρα -στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου - ζει τις καταστροφικές συνέπειες απο το μπλακάουτ στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση του νησιού.
 Για μια ακόμη φορά όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορεις πιάστηκαν στον ύπνο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έβγαλε ενημερωτική ανακοίνωση 12ωρες μετά το συμβάν και η Περιφερεια Αττικης εισηγήθηκε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με καθυστέρηση 20ωρων.
Εν τω μεταξύ η οικονομική καταστροφή που υφίστανται οι επαγγελματιες είναι ανυπολόγιστη και οι συνέπειες στην ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων χωρίς ρεύμα και νερό είναι δραματικές.
 Το χειρότερο όλων είναι οτι κανεις απο τον ΔΕΔΔΗΕ  δεν γνωρίζει μετά απο τόσες ώρες που βρίσκεται η βλάβη και ποτε θα αποκατασταθεί δίνοντας κάθε φορά και άλλες εκδοχές.
 Ενω με ανακοίνωση τους υποστηρίζουν οτι μετά απο έλεγχο που έκαναν η βλάβη δεν προέρχεται απο τα υποθαλάσσια καλώδια, τελικά αποδεικνύεται οτι η βλάβη προέρχεται απο εκεί,γιατί το υποθαλάσσιο δίκτυο ειναι ασυντήρητο.
Το απόλυτο αλαλούμ!!!
 Η μεταφορά ηλεκτροπαραγωγικών ζευγών στο νησί έχει καθυστερήσει απαράδεκτα ενώ τα προβλήματα ολοένα και μεγαλώνουν.
Οι κάτοικοι της Υδρας βρίσκονται σε οργή και απόγνωση.
Καλούμε  την Κυβερνηση επιτελους να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιλύσει αμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης της Υδρας.


Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διαχειριστή.
Όπως σημειώνεται «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.
Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού’.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ