Latest News

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

"Βυθισμένη" στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα: Πάνω από 24 ώρες χωρίς ρεύμα - Αποχωρούν οι τουρίστες από το νησί

Πάνω από ένα εικοσιτετράωρο έχει συμπληρώσει ήδη το μπλακ- άουτ στην Ύδρα, καθώς από τις...
5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, δεν υπάρχει στο νησί ούτε ρεύμα ούτε νερό, αφού η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ρεύμα.


Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.
Δηλώσεις δημάρχου
«Μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στο νησί της Υδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σύμφωνα με τους αρμόδιους, χάρη σε δύο προσωρινές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί», όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.
«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του πολεμικού ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».
Ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε την κατανόηση των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και όπως είπε «δικαιολογημένα έχουν παράπονα και παρά την κατανόηση που δείχνουμε προς τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς τα συνεργεία βρίσκονται στην Ύδρα και μέχρι αργά το βράδυ έκαναν μετρήσεις, εγώ όταν τελειώσει αυτή κρίση, οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του νησιού, διότι η Ύδρα έχει υποστεί ζημιά»