Latest News

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "Στημένο παιχνίδι" με το Master plan OΛΠ Α.Ε. - Έκθεση ιδεών με θέμα "είμαστε απόλυτα σύμφωνοι"!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Στημένο παιχνίδι θύμιζε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το «Master plan OΛΠ Α.Ε.»... 

στο Δήμο Πειραιά.

Μετά από μια ανούσια συζήτηση που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγηση - έκθεση ιδεών με θέμα "Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι" του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Κατά της διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ έκαναν παρεμβάσεις και τρεις εκπρόσωποι των πολιτών που αντιδρούν στο μπάζωμα της Πειραϊκής. 
Ωστόσο φάνηκε ότι δεν έλαβε κανείς υπόψη τις απόψεις τους, αφού τελικά έφεραν προς ψήφιση αυτούσια την 4σέλιδη εισήγηση που είχε προετοιμάσει από πριν ο Δήμαρχος Πειραιά!
Για την ιστορία,  υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" και κατά ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης "Μας Ενώνει ο Πειραιάς", ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα με την επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή Παράλληλα ο επικεφαλής Τάσος Κάρλες έθεσε θέμα νομιμότητας σχετικά με την παραχώρηση στην ΟΛΠ ΑΕ (Cosco) περί  70 στρεμμάτων στο "Παλατάκι" του Δήμου Πειραιά, επισημαίνοντας ότι όσοι ψηφίσουν θετικά ενδέχεται α έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος αν κατατεθεί μήνυση από πολίτη.
Εντύπωση προκάλεσε η στάση του συνδυασμού "Το Λιμάνι της Αγωνίας" που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και παρουσίασε δική του εισήγηση για το Master plan OΛΠ Α.Ε., τελικά δεν ελήφθη υπόψη από το Σώμα και η επικεφαλής Μαρία Σταθάκη έσπευσε αναζητήσει στο τέλος για να ψηφίσει τα σημεία συμφωνίας με την εισήγηση του Δημάρχου!