Latest News

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Αυλαία για το καφέ "Σκηνικό" στην πλατεία Κοραή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Παρελθόν αποτελεί πια ένα από τα γνωστά στέκια της πόλης, το καφέ "Σκηνικό" στην...
πλατεία Κοραή.

Το κατάστημα "κατέβασε ρολά" μετά από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας στην πλατεία, μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του reportaznet.gr

Οι ιδιοκτήτες μάζεψαν τα τραπεζο- καθίσματα από το μαγαζί και την πλατεία, ενώ έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις ότι είναι προς πώληση υλικά και μηχανήματα του καταστήματος. 

Το κλείσιμο της επιχείρησης είχε προδιαγραφεί από τον περασμένο Νοέμβριο με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αλλά και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, λόγω οφειλών, κυρίως ενοικίων. Τα χρέη λέγεται ότι ανέρχονταν σε περίπου 500.000 ευρώ, καθώς το κατάστημα πλήρωνε υπέρογκα μισθώματα και δεν μπορούσε να αποπληρώσει στο Δήμο Πειραιά.

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι το "Σκηνικό" είχε στηθεί  τη δεκαετία του '90, δίπλα από το ιστορικό καφέ " Εν Πειραιεί", το οποίο έκλεισε στα μέσα Οκτωβρίου του 2015 και ξανάνοιξε λίγο αργότερα με άλλο όνομα και ιδιοκτησία, αλλά και με χαμηλότερο μίσθωμα περί τις 3.000 ευρώ που λέγεται πως ήταν σχεδόν το μισό σε σχέση με το διπλανό κατάστημα.

Κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και με το "Σκηνικό", καθώς το κατάστημα θα βγει και πάλι προς ενοικίαση αρχικώς με την ίδια υψηλή τιμή, αλλά μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς θα μισθωθεί σε χαμηλότερη τιμή...