Latest News

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Άρπαξε καταθέσεις 3,9 δισ. ευρώ και κρυβόταν στον Άλιμο

Μεγαλοαπατεώνας, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ και το οποίο....
είχε εκδοθεί από τις Κινέζικες Αρχές, συνελήφθη από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου, όπου και κρύβονταν.

Ο 41χρονος κατηγορείται από τι Κινέζικες Αρχές για άπατη “μαμούθ”, καθώς φέρεται να υπεξαίρεσε από καταθέσεις συμπατριωτών του, το ποσό των 3,9 Δισεκατομμυρίων Ευρώ, περίπου 30 δισεκατομμύρια wan όπως ονομάζεται η Κινεζική Νομισματική Μονάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο 41χρονος μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του που επίσης αναζητούνται με διεθνή εντάλματα σ’υλληψης, είχαν δημιουργήσει μια ηλεκτρονική παρατράπεζα, τύπου “πυραμίδα” και υπόσχονταν, σε ανυποψίαστους καταθέτες τραπεζών πάντα στην Κίνα, υψηλά επιτόκια στην περίπτωση που μεταφέρουν τα χρήματα τους στην παρατράπεζα που είχε δημιουργήσει στο διαδίκτυο.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπόσχονταν, ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης, επιτόκια που θα έφθαναν το 30%, η ακόμα και το 50% επί του αρχικού κεφαλαίου.
Όταν πια αποκαλύφθηκε η απάτη, ο 41χρονος είχε ήδη αρπάξει το “παραδάκι” και είχε γίνει “καπνός” από την Κίνα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται αρχικά να περιπλανήθηκε σε χώρες της Ασίας, αφού άλλωστε είχε την οικονομική άνεση, ενώ στην συνέχεια βρήκε καταφύγιο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με κατάληξη την Ελλάδα.
Ο 41χρονος είχε νοικιάσει ένα μικρο διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου και φρόντιζε επισταμένα να μην δείχνει την οικονομική του επιφάνεια, κάνοντας πολύ απλά τον…Κινέζο.
Πριν από περίπου ένα μήνα, έφθασε στα γραφεία του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής το Διεθνές ένταλμα σύλληψης μαζί με την Ερυθρά αναγγελία σε βάρος του Κινέζου “υπέρ απατεώνα” και αμέσως οι έμπειροι Αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες τους, ερχόμενοι σε επαφή ακόμα και με την Κινεζική Πρεσβεία προκειμένου να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς μια πρώτη ενημέρωση που είχαν από την Ιντερπόλ, ανέφερε πως ο είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο 41χρονος, να βρίσκεται στην Αθήνα.
Τελικά τον εντόπισαν στην περιοχή του Αλίμου όπου και συνελήφθη και πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την εκδοσή του στην Κίνα.