Latest News

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

"Ταξίδι μετ’ εμποδίων” φέτος το καλοκαίρι στον Πειραιά - Πότε θα τελειώσουν τα έργα του Τραμ και του Μετρό

“Μετ’ εμποδίων” υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι τους ταξιδιώτες στο λιμάνι Πειραιά, λόγω των έργων του Τραμ και ...

του Μετρό.

Η επέκταση του τραμ στην πόλη αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2019, ενώ στα μέσα του ίδιου έτους θα λειτουργήσουν και οι πρώτοι τρεις σταθμοί της επέκτασης του μετρό, με τα δύο έργα να έχουν σημειώσει τεράστιες καθυστερήσεις σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. 

Την εικόνα για την πορεία των δύο έργων έδωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση στον Πειραιά.

Τραμ: Ο τροχιόδρομος έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98% και απομένουν μόνο τα τελευταία 50 μέτρα πριν από την τερματική στάση στην Ακτή Ποσειδώνος. Η κατασκευή του τελευταίου τμήματος του τροχιοδρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου και μαζί με αυτήν τελειώνει και η ταλαιπωρία των κατοίκων του Πειραιά από το έργο του τραμ. Κατόπιν, απομένει η κατασκευή ενός υποσταθμού, εντός του Αυγούστου, και ο εξοπλισμός του ώστε η δοκιμαστική λειτουργία της γραμμής να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2018 και η κανονική λειτουργία στις αρχές του 2019. (σ.σ. Η γραμμή καλύπτει απόσταση 5,3 χλμ. και έχει 11 στάσεις). 

Μετρό: Η παράδοση των πρώτων τριών σταθμών της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) θα γίνει έως τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) θα γίνει δύο χρόνια αργότερα. Σήμερα, το έργο συνολικά βρίσκεται μόλις στο 65%. 

Σημειώνεται ότι βάσει των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων συμβάσεων, η επέκταση του τραμ στον Πειραιά έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και η επέκταση του μετρό το 2017. Όμως τα δύο έργα σημείωσαν μεγάλες καθυστερήσεις για μια σειρά από αιτίες: από τα αρχαιολογικά ευρήματα και απαλλοτριώσεις μέχρι οικονομικά και τεχνικά προβλήματα...