Latest News

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ανεξέλεγκτο το παράνομο εμπόριο στον Πειραιά

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με το παράνομο εμπόριο στον Πειραιά, καθώς φαινόμενο παραμένει οξύτατο, ιδιαίτερα τις Κυριακές παρά τις...
 αποσπασματικές ενέργειες, κυρίως επικοινωνιακού τύπου, της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Αυτό τουλάχιστον διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με αντικείμενο εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά. 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Νίκος Μανεσιώτης τόνισε τον έντονο προβληματισμό της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης, ενώ τόσο από πλευράς Δημοτικής Αρχής, όσο και Αστυνομίας, επισημάνθηκαν οι μειωμένες δυνατότητές τους στη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίσθηκε η διενέργεια συντονισμένων επαναλαμβανόμενων ενεργειών στις βασικές εστίες συγκέντρωσης των παράνομων μικροπωλητών, προκειμένου να «ελευθερωθούν» οι δρόμοι και οι πλατείες του Πειραιά, να περιοριστεί το παρεμπόριο, η παραβατικότητα και το φαινόμενο της επαιτείας, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και να αποκατασταθεί η τάξη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, όπου η επισκεψιμότητα της πόλης – λιμάνι είναι ιδιαίτερα αυξημένη...