Latest News

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η κακοκαιρία «χτύπησε» όλη τη χώρα - Μετρούν τις «πληγές» τους οι κάτοικοι της Μάνδρας και Μαγούλας

Εφιαλτική είναι για άλλη μια φορά η εικόνα στις περιοχές της Μάνδρας και της Μαγούλας μετά και την...
χτεσινή κακοκαιρία. 


Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν μετράμε νεκρούς όπως τον περασμένο Νοέμβρη, αλλά οι υλικές ζημιές είναι πολλές και οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι από την απουσία αντιπλημμυρικών έργων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες αφού υπήρχαν κλήσεις για άντληση υδάτων σε τουλάχιστον 160 περιπτώσεις. Πάνω από 90 κτίρια πλημμύρισαν, ενώ κινητοποιήθηκαν 40 οχήματα, 95 πυροσβέστες και ένα ερπυστριοφόρο.
Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα και στην εθνική οδό αφού για πολλή ώρα μετά τις 4 το απόγευμα, ο δρόμος προς την Κόρινθο και την Πάτρα παρέμεινε κλειστός λόγω φερτών υλικών που παρέσυρε το νερό.
Η κακοκαιρία δεν χτύπησε μόνο την Αττική. Στη Χρυσούπολη Καβάλας η Πυροσβεστική δέχτηκε 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ κινητοποιήθηκαν 9 οχήματα και 18 πυροσβέστες.
Αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν και κατά την διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Σταυρού-Βρασνών στο δήμο Βόλβης στη Θεσσαλονίκη όταν έσπασε το φράγμα του Στρυμονικού. Οι κάτοικοι έκαναν πάνω 200 κλήσεις για παροχή βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 συνεργεία με 28 πυροσβέστες.
Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν και τα παράλια του Δήμου Αγιάς στη Λάρισα όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα.